Cultura 18/08/2020

El Circaire destinarà la major part del que recapti en taquilla a l'àrea de Serveis Socials d'Alcúdia

La Mostra de Circ d'Alcúdia aposta pel talent local i programa 13 espectacles de companyies illenques

Ara Balears
3 min
Imatge de la roda de premsa de presentació del Circaire 2020

PalmaEn un any especialment difícil per als artistes illencs a causa de la crisi derivada de la pandèmia de covid-19, el Circaire 2020 ha decidit enfocar l'edició d'enguany en el talent local. Després d’ajornar l'edició de maig, el festival ha decidit incloure més projectes de les Illes i que l'esdeveniment s'estengui durant cinc caps de setmana diferents entre el 22 d’agost i l’1 d’octubre.

A més, la Mostra de Circ d'Alcúdia destinarà la major part de la recaptació de taquilla a reforçar els Serveis Socials de l’Ajuntament del municipi. “No hem dubtat ni un sol moment a continuar programant el Circaire enguany, i més amb aquest nou caire social”, afirmava aquest dimarts la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, durant la presentació del festival.

Aquesta edició de Circaire està organitzada per l’Ajuntament d’Alcúdia i el Circ Bover, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Baleàrics, l’INAEM, el Consell de Mallorca i el Consorci de la Ciutat Romana de Pol·lèntia. “Volem donar protagonisme al Circaire, per això el festival expandit i el Circ Bover tindran un espai a Alcúdia durant tot l’any. Estic segura que fent cultura segura i amb totes les mesures que calen tindrem un bon festival de circ”, ha afegit la regidora de Cultura, Antònia Cànaves.

Per la seva banda, el director del festival, Tià Jordà, ha agraït "la valentia" de l'Ajuntament d'Alcúdia. "No n’hem de tenir por, de la cultura, sempre ha estat, és i serà segura. I ara és el moment de reivindicar-la. Cal continuar nodrint la gent amb espectacles, sobretot els infants, que han passat un any dur i necessiten estímuls”, ha afirmat.

Talent illenc

El Circaire inclourà un total de 13 espectacles de companyies illenques que es podran veure entre el 4 i el 6 de setembre. També serà una companyia mallorquina, Manipulats, l’encarregada d’obrir el festival el 22 d’agost davant l’Auditori d’Alcúdia amb el seu espectacle Trot. Banton Circus, Kelly Lanner i Daniel Rossetti, Teatrix, Jesse, Guillem des Tro, La Marciana, Michael Laner i Miqueli Elisabeth, Des-equilibrats, Toto i Flop, Dudu Arnalot i Clownómadas seran els convidats especials del certamen, que tindrà lloc a les carpes que s’instal·laran al Port d’Alcúdia. A més a més, el nou espectacle del Circ Bover, Àvol, posarà el punt final al festival l’1 d’octubre a l’Auditori d’Alcúdia.

El Circaire es complementarà amb una nova edició de les Jornades Professionals, durant les quals les companyies locals rebran formació i capacitació professional (un taller de creació entre el 7 i l’11 de setembre i diversos tallers de producció i distribució el 4 de setembre), a més de fer networking, per connectar i trobar col·laboracions per als seus projectes. També inclourà una exposició retrospectiva fotogràfica al Hall de l’Auditori d’Alcúdia per celebrar els 5 anys de Circaire a la vila.

Espectacles d'arreu de l'Estat

Entre el 22 i el 30 d’agost, el Pont de la Vila Roja, la plaça de Toros i l’Auditori d’Alcúdia rebran algunes de les millors produccions d'àmbit estatal que encara no s’han pogut veure a les Illes. Hi destaca el segon espectacle de la companyia Manolo Alcántara, DéjàVu, una coproducció del Festival Grec de Catalunya; Peix, de la companyia catalanobalear Hotel iocandi; Ex Libris, de la companyia catalana Voël; i Espera, d’una de les agrupacions espanyoles més celebrades, la Compañía de Circo 'eia', Premi de Circ Ciutat de Barcelona i Premi Max 2017.

També hi destaca la companyia Escarlata Circus, que instal·larà la seva carpa al Port per presentar-hi Devoris Causa. Precisament el director d’aquesta companyia, Jordi Aspa (Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Premio Nacional de Circo del Ministerio de Cultura al Festival Trapezi) ha dirigit l’espectacle Aürt de la companyaia mallorquina Des-equilibrats, un dels més arriscats del cicle balear.

stats