Arts escèniques
Cultura 28/08/2022

Ciclop 2022: El teatre visual omplirà Sineu entre el 16 i el 18 de setembre

Torna el festival Ciclop al municipi del Pla amb espectacles, jornades professionals i Dinamarca com a país convidat

2 min
'Back 2 Classics', un espectacle de la companyia Planeta Trampolí, serà al Ciclop 2022.

PALMAEl Festival de Teatre Visual de Sineu (Ciclop 2022) celebrarà la seva 7a edició del 16 al 18 de setembre del 2022. Enguany recupera tota la seva programació habitual, amb Dinamarca com a país convidat i amb la tornada de projectes tan populars com La nit canalla, que consisteix a ajuntar, de vespre, una quinzena de joves d’arreu de Mallorca al C.IN.E de Sineu amb la missió de crear plegats, amb el guiatge de la companyia mallorquina Hermanas Picohueso, una peça teatral que es presentarà l'endemà al migdia. 

A més d'aquesta sessió, s'han programat espectacles com el concert il·lustrat de Leonmanso i Diego Ingold; el sopar espectacle Barietés, de la companyia Las Primas de Bárbara, que es farà al Celler Can Font; i el correfoc de la colla de dimonis de Sineu. 

De Dinamarca a Sineu

És habitual que el festival Ciclop tingui un país convidat. El d'enguany és Dinamarca. Un dels espectacles danesos que s'hi veurà és el de circ The Low Life, de la companyia The Amazing Other. El duo format per Eivind Øverland i Lalla la Cour es dedica a l'exploració i l'experimentació, i sempre hi fan partícip el públic que els acompanya. La mateixa companyia presentarà als illencs un work in progress de la peça Like Lichen On A Wall.

Un Sísif modern? Sí. La companyia GLIMT, també del país convidat, presentarà Sisyphus Ascending, una interpretació "poètica, enginyosa i divertida del mite grec de Sísif", expliquen des de Ciclop. En la mitologia, el personatge està condemnat a arrossegar per sempre una pedra muntanya amunt, per després veure-la caure cap avall per tal que ell pugui tornar a començar el procés. A què estarà condemnat el Sísif del nostre temps?

Hilde I. Sandvold presentarà Open Your Heart, un espectacle de música disco creat per Taneli Törmä, de la companyia LOCATION X. És una peça que investiga i qüestiona el ball, l'impuls, el motiu que ens fa moure el cos, les sensacions. En aquest espectacle, hi participaran ballarins locals.

D'aquí i d'allà

Des de Barcelona, la companyia Planeta Trampolí oferirà l'actuació Back 2 Classics, que fusiona el circ clàssic amb les cultures urbanes, el ball i la música. Dins la programació del Ciclop també hi ha Téntol, de la companyia Manipulats, espectacle de circ per a públic familiar que es basa en el joc i els moviments espontanis que provoca jugar; una reivindicació del temps d'oci i d'esbarjo com una forma de creació. A més, es veurà Bravura, una peça que ajunta teatre, videoprojecció i animació de titelles. El comportament animal dels homes és el tema d'aquest títol. També es veurà un work in progress de Cuïrassa oberta, de Marilén Ribot, que articula aquest projecte i la seva creació des de les ferides emocionals i físiques que les persones han d'afrontar durant les seves vides, així com la manera de relacionar-s'hi.

Al festival de teatre visual de Sineu també hi ha espai per a les jornades professionals, que es faran el divendres 16 de setembre. Entre d'altres formacions, Susanne Danig, que dirigeix el centre de residències BIRCA –soci danès del projecte Island Connect del Ciclop–, farà un taller sobre com emprendre el camí de la internacionalització dissenyat específicament per a Ciclop.

stats