Eurovisió
Cultura 26/10/2022

El català podria anar a Eurovisió de la mà del grup Siderland

RTVE ha donat a conèixer els 18 participants del Benidorm Fest

2 min
Siderland

BarcelonaUna cançó en català podria representar aquest any Espanya a Eurovisió. RTVE ha donat a conèixer els 18 participants que participaran en el Benidorm Fest, l'esdeveniment en el qual es tria el representant espanyol per al festival europeu, i entre ells hi ha el grup català Siderland, que l'any passat ja es va presentar a la selecció i va quedar entre els suplents. La banda està formada per Andreu Manyós, Uri Plana i Albert Sort, actual coordinador d'El món a RAC1. En una entrevista feta avui al programa de Jordi Basté, Sort ha assegurat que "la gent té ganes que hi hagi una proposta en català".

Sort també ha detallat que la seva cançó és "festivalera i ballable, potent des del segon 1 i preparada per poder fer un bon xou a la televisió". Demà el grup ja viatja a Madrid per començar la promoció del Benidorm Fest.

Després de fer públics els noms dels participants del festival, RTVE ha anunciat que aquest dissabte emetrà una gala en què els espectadors podran conèixer una mica millor qui són els aspirants a representar Espanya a Eurovisió. Els espectadors que vulguin conèixer les propostes musicals de cadascun d'ells hauran d'esperar una mica més perquè en aquest programa especial no es podran escoltar.

El català mai ha sonat a la final d'Eurovisió, però sí a les fases prèvies gràcies a Andorra. Les sis vegades que el país es va presentar al festival ho va fer amb temes en català –un d'ells interpretat per l'extriunfita Gisela–, però mai va aconseguir plaça a la final on es tria el guanyador d'Eurovisió.

El grup Siderland no és l'únic representant català que participarà en el Benidorm Fest. Entre el panorama musical de Catalunya, RTVE també ha triat a Alfred García, extriunfito que ja va anar a Eurovisió acompanyat d'Amaia; la drag queen Sharonne, i la cantant Vicco, apadrinada per Alejandro Sanz.

stats