ART
Cultura 14/12/2017

El Casal Solleric estrena les exposicions 'Video Asia' i 'Il Futuro non è ciò che era', de Nacho Martín

'Video Asia' és la primera exposició de videoart asiàtic a Espanya, amb deu vídeos d'artistes emergents que connecten la tecnologia i el món artesanal

M. M.
1 min
L'artista Nacho Martín Silva i el comissari Tolo Canyelles presentant el Box 27.

PalmaEl Solleric ha presentat aquest dijous l'estrena de dues noves propostes artístiques que s'exposaran fins als mesos de gener i de març del 2018, respectivament. A la presentació hi han assistit el regidor de Cultura, Llorenç Carrió; l'artista madrileny Nacho Martín Silva; i els comissaris de les mostres Tolo Cañellas i Susana Sanz.

Video Asia

Per una banda, el Casal Solleric acollirà fins al 28 de gener l'exposició 'Video Asia'. Es tracta de deu vídeos que fan repensar una dècada d'imatges en moviment. La comissària de la mostra és Susana Sanz, que ha explicat que aquesta "és la primera exposició de vídeoart asiàtic que es fa a Espanya" i ha detallat que els artistes que presenten els seus vídeos són "emergents". "Connecten el món de la tecnologia amb el món manual i artesanal, i reivindiquen el retorn a allò tradicional".

Una càpsula de teletransportació al Box 27

També s'ha presentat el projecte 'Il futuro no è ciò che era', de Nacho Martín Silva, comissariat per Tolo Canyelles, que estarà exposat al Box 27 fins al 18 de març del 2018. L'artista madrileny ha explicat que havia creat una peça per a l'espai del Solleric que mira al carrer que tracta sobre la "incertesa de l'individu". "Volia transformar l'espai en una càpsula del temps en què viatges i quan arribes ja no ets el mateix", ha dit. El comissari, Tolo Canyelles, ha afegit que "aquesta mostra parteix d'una figura banal, una pastoreta, que ha de viatjar en una càpsula de teletransportació i arriba amb interferències".

stats