Cultura 20/03/2018

Carme Riera: "Fins i tot als Estats Units cremar una bandera no és cap delicte"

En la presentació del seu darrer llibre, 'Venjaré la teva mort', l'escriptora mallorquina ha parlat sobre el cas Valtonyc i ha dit que la llibertat d'expressió és fonamental

Efe
1 min
Lescriptora-Carme-Riera_880722056_8432358_550x366

PalmaL'escriptora mallorquina Carme Riera ha declarat que "el deure de la gent que escrivim és ser crítics i evidenciar les mancances de la societat". Ho ha fet en la presentació de la seva darrera novel·la, 'Venjaré la teva mort', en la qual tracta qüestions relacionades amb la corrupció, l'evasió fiscal, la violència de gènere i la pederàstia, un tema que, diu, l'"horroritza".

Publicada per Alfaguara en castellà i a Edicions 62 en català, la novel·la arribarà demà a les llibreries i té per protagonista una dona de trenta anys que va ser detectiu privat i que carrega un sentiment de culpabilitat per un cas que va investigar en el passat.

La història se situa a l'Espanya de l'any 2010, quan es viu "una festa de diners fàcils i corrupció".

Carme Riera "Fins i tot als Estats Units cremar una bandera no és cap delicte"

Preguntada per altres qüestions d'actualitat com la condemna al raper Valtonyc, Carme Riera ha dit que ella només pot parlar de literatura, però "la qüestió de la llibertat d'expressió és fonamental" i ha posat com a exemple que fins i tot als Estats Units "cremar una bandera americana no és delicte".

D'altra banda, l'escriptora ha asseverat que qüestions com la de la pederàstia amb les xarxes socials són ara "més visibles que fa uns anys" i no ha amagat que per a algunes situacions de les quals narra s'ha documentat.

stats