Cultura 18/11/2019

Carme Riera, escollida Tafonera Major de la DO Oli de Mallorca

L'escriptora mallorquina s'ha referit a les oliveres centenàries com "escultures extraordinàries"

Ara Balears
1 min
Carme Riera

PalmaEl consell regulador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca ha escollit l'escriptora Carme Riera com a Tafonera Major 2019-2020 en un acte que ha tingut lloc a l'almàssera de Son Moragues, ha informat Efe a través d'un comunicat de l'entitat. Abans d'entregar-li el 'quartà' (antiga mesura de l'oli), el president del consell regulador, Sebastià Solivellas, ha destacat de l'escriptora mallorquina que "en la seva extensa obra literària ha transmès el vincle amb la nostra terra i d'ella mateixa amb les oliveres i els seus fruits", raó per la qual ha estat designada Tafonera.

La distinció que concedeix la DO és per a aquelles persones o entitats que posin en valor no només l'oli de Mallorca com a tal, sinó també la valuosa empremta de l'activitat oleícola en la cultura, patrimoni i gastronomia de l'illa. En aquest sentit, l'escriptora Carme Riera s'ha declarat una "gran amant" de l'oli d'oliva verge extra i ha destacat la "preciositat" de les oliveres de 500 o 600 anys, que formen "escultures realment extraordinàries".

"Només cal anar per qualsevol carretera de la serra de la Tramuntana per quedar bocabadada amb la meravella que ha efectuat el temps sobre ells, que és l'arbre que més aprecii", ha dit Riera. L'acte ha conclòs amb un tast de l'Oli de Mallorca d'aquesta campanya, elaborat a la mateixa almàssera de Son Moragues, a Valldemossa, on se li ha entregat la distinció.

stats