Cultura 26/06/2019

El Consell posa en marxa una campanya per protegir el patrimoni arqueològic submergit

La campanya 'SOS Patrimoni' pretén informar els ciutadans de la importància de protegir el patrimoni arqueològic subaquàtic

Ara Balears
1 min
Inspecció arqueològica del derelicte enfonsat en aigües del Parc de Cabrera

PalmaEl Consell de Mallorca ha habilitat un telèfon de contacte perquè els col·lectius vinculats a l'entorn marí com a bussejadors o pescadors puguin denunciar actes d'espoli del patrimoni cultural submergit i informar de possibles troballes d'aquest tipus de béns.

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports ha presentat aquest dimecres al port nàutic de l'Arenal la campanya 'SOS Patrimoni', que pretén avisar els ciutadans de la importància de protegir el patrimoni arqueològic subaquàtic de l'illa, segons ha informat la institució insular en un comunicat.

La campanya consistirà en la col·locació de pòsters i la difusió de fulles informatives als centres de busseig, les zones portuàries i els establiments hotelers pròxims a la costa per implicar la societat en la conservació i la protecció d'aquest patrimoni cultural.

El vicepresident de l'entitat insular en funcions, Francesc Miralles, ha comentat que "aquesta mesura complementa i reforça els treballs que es duen a terme per documentar, conservar i protegir el patrimoni" submergit al litoral de Mallorca.

Amb la campanya, l'organisme insular se suma al projecte impulsat l'any 2001 pel Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) i a la xarxa d'entitats que col·laboren amb la iniciativa.

stats