TEATRE
Cultura 14/11/2012

Els Borbons de 'Polònia' reben convidats de luxe a l'estrena de 'La família irreal'

Des de Carles Puyol a el Tricicle 'visiten' l'estrena de l'espectacle de Dagoll Dagom i Minoria Absoluta al Teatre Victòria

Ara
2 min
Estrena de 'La família irreal' / MANOLO GARCIA

BarcelonaDagoll Dagom i Minoria Absoluta han convertit el Teatre Victòria en la Zarzuela amb l'espectacle musical 'La família irreal'. Dilluns 12, la família va rebre la visita d'autoritats polítiques i culturals que volien veure'ls en acció sobre l'escenari. Abans d'entrar al teatre, però, tots van complir amb el protocol i van formar davant del 'photocall': el futbolista Carles Puyol, actors com Carlos Latre, Bruno Oro, Jordi Ríos, Ferran Rañé, Àngel Llàcer, el Tricicle, els escriptors Màrius Serra i Matthew Tree, periodistes com Àlex Gorina i Bibiana Ballbé, entre molts altres, van asseure's al silló reial.

A l’escenari, la Casa Reial representa que ha estat desposseïda de tot privilegi i implantada sense concessions a la societat actual, esdevenint una família real que suporta, com totes, el pes de la crisi, l’atur ferotge, el venciment de la hipoteca i els abusos dels que manen. Partint d’aquest plantejament i al ritme d’una trentena de temes musicals fets per a l’ocasió, els actors habituals de 'Polònia' –Toni Albà (Joan Carles), Mireia Portas (Sofía), Queco Novell (Felipe), Agnès Busquets (Letizia), Anna Bertran (Elena), Xavier Serrano (Jaime), Mònica Pérez (Cristina) i David Olivares (Iñaki)– interpreten els vuit protagonistes de la família Borbó. Hi apareixen els desastres que han afectat a la Casa Reial durant els últims temps: l'accident de Froilán, la cacera del Rei o el cas Urdangarín. L'argument, revisat constantment pels guionistes, introduirà també algunes de les notícies que generi la Família Real espanyola en el decurs de la temporada.

La banda sonora abasta un ampli espectre musical i reuneix gèneres tan diferents com la cobla i el sirtaki, així com referents fàcilment identificables pel públic de totes les generacions –des d’un tema de Queen a una cançó d’Els Amics dels Arts, passant pel musical Evita o les cançons de Joan Manel Serrat.

stats