'De la barriada a la urbanització', un projecte pioner a tot l'Estat

Una iniciativa conjunta d’Es Baluard i l'EMT considera la línia número 7 com a nexe de barriades totalment diferents a través de l’experimentació de nous coneixements durant els trajectes

Aquest dimarts al matí, la directora d’Es Baluard, Nekane Aramburu; el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma, Joan Ferrer, i el gerent de l’EMT, Mateu Marcús, han presentat el projecte 'De la barriada a la urbanització'. És una iniciativa en moviment, experimental i pionera, elaborada entre Es Baluard i l’EMT amb la qual es pretén aconseguir “una ciutat més connectada”, segons ha apuntat la directora d’Es Baluard, Nekane Aramburu.

Es tracta d’un projecte interbarris a Palma que parteix de Son Gotleu, passa per Son Dameto i arriba a Son Vida. Tres barriades molt diferents tant urbanísticament com pel que fa a població. Les tres zones estan unides a través de la línia de bus número 7, que també passa pel Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma, Es Baluard. "Aquesta línia és freqüentada anualment per 3.500.000 d'usuaris", ha assenyalat el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Joan Ferrer.

Es pretén que l'autobús mateix funcioni com a plataforma de visibilització dels interessos treballats pels usuaris en relació amb les reflexions sobre el territori que s'han duit a terme durant el desenvolupament de la iniciativa. El projecte pretén ser una cartografia de les diferents barriades que componen Palma a través del treball amb eines artístiques, de mediació i d’educació. "Es Baluard surt del museu i puja al bus", ha dit Joan Ferrer, i ho fa amb l'objectiu de generar noves experiències durant els trajectes i "noves mirades a les diferents barriades, ha explicat la responsable de l'Àrea d'Educació i Programes Públics d'Es Baluard, Eva Cifre". 

Les primeres activitats programades seran els propers 22 i 23 de març. El fotogràf Alejandro Garrido oferirà una conferència dins el bus el dijous 22 març, mentre que s'ha organitzat un taller de fotografia a Son Gotleu per al divendres 23.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF