Cultura 12/08/2020

Es Baluard obre nova temporada d'exposicions amb Miguel Ángel Campano i Teresa Margolles

El Museu d'Art Contemporani de Palma presenta la programació de tardor, la qual es podrà veure a partir del 17 de setembre

Ara Balears
1 min
Teresa Margolles,

PalmaEs Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma obre nova temporada d'exposicions després de l'aturada pel covid-19. Són les exposicions de Miguel Ángel Campano, Accents i diferència, i Teresa Margolles, La pedra, que es podran veure aquesta nova temporada, segons ha informat la institució en un comunicat. La programació de tardor s'emmarca en la reflexió sobre temes d'urgència contemporània com la migració, els feminismes o els drets humans. Les dues mostres, comissariades per la directora del museu, Imma Prieto, es podran veure a partir del 17 de setembre.

L'obra de Campano, Accents i diferències, revisa els moments més crucials de la trajectòria de l'autor, a partir d'una relectura de la mostra D'après, la qual ja es va exposar al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS) el 2019. Aquest col·labora, ara, amb Es Baluard per a l'exposició d'aquesta temporada. La retrospectiva que fa l'obra dels darrers anys de l'artista a Madrid fa una reflexió sobre què suposaren alguns artistes, com Poussin, Delacroix, Guerrero i Gris, en la seva vida.

La pedra, de Teresa Margolles, recupera alguns dels eixos clau del treball de la creadora i, alhora, presenta algunes obres inèdites. Aquesta obra denuncia les crisis migratòries actuals, obre el debat entorn del treball i, sobretot, apunta a la vulnerabilitat en la qual es troben les dones davant qualsevol situació.

El treball de Miguel Ángel Campano es podrà veure fins al 28 de febrer de 2021. El de Margolles, fins al 28 de març de 2021. A més, el dissabte 19 de setembre, l'artista també presentarà una nova performança sobre els processos migratoris entre Veneçuela i Colòmbia a partir de la feina de camp realitzada el 2017 a la ciutat de Cúcuta, amb motiu de l'exposició.

stats