Guardons
Cultura 27/11/2022

Atorguen el reconeixement Meninas 2022 a l'associació Xiringuito Teatre i Comunitat

El premi distingeix persones o col·lectius destacats en la prevenció i la lluita conta la violència masclista i en l'atenció, assistència, protecció i recuperació de les víctimes

ARA Balears
1 min
L'associació 'Xiringuito Teatre i Comunitat' d'Eivissa rep el premi Meninas 2022.

PalmaL'associació Xiringuito Teatre i Comunitat, amb seu a Eivissa des del 2010, ha rebut el reconeixement Meninas 2022 per la seva tasca contra la violència de gènere.

L'encarregat d'entregar el guardó ha estat el director insular de l'Administració General de l'Estat a Eivissa i Formentera, Enrique Sánchez Navarrete. El premi es lliura amb motiu del Dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones, segons ha detallat la Delegació del govern espanyol a les Balears i ha transmès Europa Press.

Aquests reconeixements, de caràcter honorífic i que a les Pitiüses es lliuren des del 2020, es concedeixen a persones, col·lectius, entitats i institucions destacades en la prevenció i la lluita conta la violència masclista i en l'atenció, assistència, protecció i recuperació de les víctimes.

Xiringuito Teatre i Comunitat destaca pel seu treball en la investigació de les construccions socials de gènere i les seves activitats per contribuir a identificar els senyals de violència, per reaccionar enfront d'ella. Amb aquest premi es valora el seu compromís amb la sensibilització de la població adolescent en matèria d'igualtat i contra la violència masclista.

Sánchez ha ressaltat la tasca d'aquesta entitat, que tracta "d'empoderar les dones i ajudar-les a identificar els senyals per reaccionar davant les primeres manifestacions de violència de gènere, a més de contribuir a construir masculinitats cuidadores, no violentes, empàtiques i afectivament sanes".

L'associació desenvolupa els projectes a través del teatre, l'expressió corporal, les arts plàstiques, la creació audiovisual, les metodologies participatives i la creació col·lectiva. Entres les seves iniciatives, destaca la creació d'un laboratori teatral contra la violència de gènere. Per part de l'associació, ha recollit el premi la cofundadora, Beatriz de Astorza Vergara.

stats