Cultura 28/05/2018

El documental 'Bonet, Villaronga, Mesquida' dona el sus a l'Atlàntida Film Fest 2018

La darrera pel·lícula de Cesc Mulet mostra la relació d'amistat dels tres artistes lligada a la música, la literatura i el cinema

Aina Riera Serra
2 min
376213088_IMG_5972

PalmaEl CineCiutat de Palma ha acollit avui al capvespre la presentació de la darrera pel·lícula de Cesc Mulet, 'Bonet, Villaronga, Mesquida'. El documental fa un repàs de la relació creativa i d'amistat d'aquests tres artistes nascuts a Mallorca i lligats a la ciutat de Barcelona.

La cinta és un projecte encomanat per IB3 Televisió i forma part d'una sèrie de documentals que emetrà la cadena autonòmica en el marc del programa 'L'hora D'. S'ha presentat avui per inaugurar la vuitena edició de l'Atlàntida Film Fest que, des del 25 de juny i fins l'1 de juliol, projectarà fins a 40 llargmetratges i documentals premiats en festivals d'arreu d'Europa.

El director Cesc Mulet ha explicat que el documental pretén reflexionar sobre el valor de la paraula cantada, escrita i filmada, que és també l'eina de la cantant Maria del Mar Bonet, el poeta Biel Mesquida i el realitzador Agustí Villaronga.

El paisatges i el campanar de Santa Maria, els assajos del darrer disc 'Ultramar' de Maria del Mar Bonet al teatre Principal i els fragments de les pel·lícules de Villaronga vesteixen aquest film amb la veu en 'off' de Biel Mesquida, que fa de narrador.

Els tres artistes reflexionen sobre els vincles antics de la seva relació, sobre el procés creatiu, els seus referents i els paisatges que inspiren les seves obres, com ara el mar, que ho vehicula tot.

També s'hi mostra com els tres creadors varen poder confluir en un mateix projecte que va ser, precisament, la pel·lícula de Villaronga inspirada en la novel·la de Blai Bonet 'El Mar'. A la cinta, que es va estrenar l'any 2000, hi podem veure les aparicions en forma de cameo de Biel Mesquida i Maria del Mar Bonet, que recorden aquesta experiència.

stats