Cultura 29/03/2023

Arriba a les Illes el primer Festival de Manga i Anime en català

L'esdeveniment inclourà, entre altres activitats, la projecció de dues estrenes del gènere: 'Evangelion: 3.0 +1.01 Thrice Upon a Time' i 'Blue Thermal'

ARA Balears
1 min
Cartell del festival

PalmaEls fans del manga i l'anime de les Illes Balears s'han d'apuntar les següents dates a l'agenda: del 5 al 15 d'abril arriba el primer Festival de Manga i Anime (FEMA) en català. La nova proposta tindrà lloc el 14 i el 15 d'abril a Palma; el 5, el 12 i el 15 d'abril a Eivissa, i el 8 i el 15 a Menorca i a Formentera. És una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Govern.

La programació inclou tallers d'introducció al manga o als kanji (els caràcters d'origen xinès que s'utilitzen en l'escriptura japonesa), col·loquis amb experts, karaokes i la projecció de dues estrenes recents, Evangelion: 3.0 +1.01 Thrice Upon a Time i Blue Thermal.

Segons ha explicat Política Lingüística, el FEMA és el primer festival d'aquest tipus que s'organitza íntegrament en català. En aquest sentit, ha assenyalat que l'objectiu és que el còmic i l'animació japonesa serveixin per fomentar la llengua pròpia de les Illes.

A més, ha destacat que la trobada es vol convertir en una mostra de les publicacions que hi ha en català d'aquest gènere, així com en una manera de dinamitzar les projeccions de sèries i pel·lícules anime en la llengua pròpia de les Illes.

stats