Cultura 03/03/2021

Astèrix i Obèlix saltaran a Netflix amb una sèrie d'animació

La producció, que s'estrenarà el 2023, adaptarà la història d''El combat dels caps'

A.P.
1 min
Les vinyetes que ha fet servir Netflix per anunciar la nova sèrie

BarcelonaEls irreductibles gals Astèrix i Obèlix tenen una nova llar, Netflix. La plataforma ha anunciat que prepara una sèrie animada dels personatges creats per René Goscinny i Albert Uderzo després d'arribar a un acord amb l'editorial francesa Hachette. Alain Chabat, guionista i director d'una de les adaptacions cinematogràfiques de més èxit de les historietes –Astèrix i Obèlix: missió Cleopatra–, estarà al capdavant de la sèrie d'animació.

Segons ha avançat la plataforma, la producció s'estrenarà el 2023 i estarà basada en el setè àlbum dels còmics d'Astèrix, El combat dels caps, publicat originalment l'any 1966. El llibre ja té una versió en dibuixos animats: la pel·lícula Astèrix i el cop de menhir, estrenada el 1989, combinava elements d'aquest llibre amb part de la història explicada en un altre dels àlbums, L'endeví. A El combat dels caps, els romans planegen que un cap galo-romà, Prorromànix, repti Acopdegarròtix a un combat de caps. Abans de la lluita, capturaran Panoràmix perquè els gals es quedin sense la seva poció màgica.

L'anunci de la sèrie d'animació és un exemple de com Netflix està incentivant les produccions franceses, especialment després de l'èxit de Lupin, ficció sobre un lladre admirador d'Arsène Lupin.

stats