L'Arxiu del Regne obre al públic dilluns que ve

Les persones usuàries han de demanar cita prèvia per a les consultes telemàtiques i l'assistència presencial

L'Arxiu del Regne obrirà dilluns 25 de maig les portes al públic complint els protocols sanitaris i de seguretat establerts pel covid-19, segons ha informat la Conselleria de Cultura en un comunicat.

El personal atendrà els usuaris tant per via telemàtica com presencialment, però en els dos casos s'haurà de sol·licitar una cita prèvia per correu electrònic a arm@arxregne.caib.es indicant el motiu de la consulta, el dia i l'hora en què es voldria fer la consulta i el temps que es preveu invertir en aquest. També s'haurà d'adjuntar, si se saben, les signatures topogràfiques dels documents que es volen consultar.

Es recomana als usuaris que prioritzin la consulta telemàtica sempre que sigui possible. Les sol·licituds de consulta, tant telemàtiques com presencials, seran ateses per ordre d'entrada, excepte les peticions que siguin part de procediments administratius i judicials, les quals s'atendran de manera prioritària.

Per tal de complir les mesures de seguretat, els documents consultats hauran de passar una quarantena de deu dies fins que es puguin tornar a consultar. A més, els usuaris que accedeixin a l'Arxiu del Regne han de rentar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic que hi haurà al vestíbul i la sala de consulta; han d'usar obligatòriament mascareta i guants, han d'utilitzar les escales de manera preferent, han de dur el seu llapis per treballar a la sala de consulta i han de mantenir la distància interpersonal d'un mínim de dos metres a totes les zones d'ús públic de l'Arxiu.

Finalment, la Conselleria també ha informat que la biblioteca pública de Palma Can Sales, a partir de dilluns, amplia el préstec a revistes i oferirà servei als investigadors amb cita prèvia i també préstec interbibliotecari.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF