CULTURA POPULAR

El concert 'Ball Roig' retrà homenatge al fundador d’Al-Mayurqa en el desè aniversari de la seva mort

L'actuació especial és aquest dissabte, 30 de setembre, coincidint amb la XIX Diada de Castellers de Mallorca 

Aquest dissabte, 30 de setembre, Palma acollirà dues trobades amb les quals s'obrirà la nova temporada de cultura popular d'arrel tradicional. Es tracta, per una banda, del concert 'Ball-Roig', acte que retrà homenatge a Toni Roig (1947-2007) quan fa 10 anys de la seva mort i que coincidirà amb la XIX Diada de Castellers de Mallorca. 

Ball-Roig

El 30 de setembre de 2007 finava Toni Roig, de la formació Al-Mayurqa. Deu anys després, un concert especial a les Voltes recordarà la figura del músic. Amb aquesta actuació "volem reivindicar la música tradicional i d'arrel que sigui viva i, com deia Roig, no una peça de museu". És per aquest motiu que serà un concert especial amb tres bandes damunt l'escenari: a més d’Al-Mayurqa, hi participaran El Pont d’Arcalís i Xavier de Bétera, i altres artistes sorpresa. El concert acabarà amb el mític tema 'No ens fareu callar', "vigent ara més que mai", ha assegurat  Miquel Carbonell, membre d'Al-Mayurqa, que ha aprofitat per "reivindicar l'espai de ses Voltes", on tindrà lloc l'esdeveniment a partir de les 20 hores. Els impulsors han afirmat que Ball-Roig tindrà continuïtat.  

XIX Diada de Castellers de Mallorca 

Els castellers celebraran el final de la temporada amb la tradicional trobada, que enguany convida la colla de la Bisbal del Penedès i en la qual també participaran  els Al·lots de Llevant. La trobada començarà a les 11 hores amb tallers a la plaça París. A les 17.15 h es farà una cercavila que partirà de la plaça d’Espanya fins a Cort, on hi haurà l’actuació castellera a les 18 h. A les 21 h hi haurà batucada amb Pachamama Percussió, mentre que a partir de les 21.30 h la festa es traslladarà al parc de la Mar amb sopar i ballada popular a càrrec de l’Estol de Ponent.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF