Música
Cultura 28/03/2023

Andrea Motis i Marco Mezquida inauguraran la programació de SonsDeNit 2023

El primer concert serà dia 5 de maig, i el festival s'allargarà fins al mes de setembre

2 min
Marco Mezquida durant el concert a L’Auditori.

PalmaAndrea Motis i Marco Mezquida seran els encarregats d'obrir la programació de SonsDeNit 2023 el pròxim 5 de maig, un concert que es farà al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor. Serà l'edició número 24 del festival itinerant de Fonart i, com ja és habitual, la programació serà eclèctica, una "aposta per la diversitat cultural i la conservació del patrimoni material", apunten des de l'organització.

Així, des del mes de maig fins al mes de setembre, diferents espais patrimonials acolliran els concerts. Tot i que encara n'hi ha per confirmar, ja es pot dir que passaran pel Claustre de Sant Domingo de Pollença bandes com Deadletter, de Londres (17/06); la madrilenya Travis Birds (06/06); La gran diversión, el projecte del músic de jazz Roberto Fonseca (15/06), i la mallorquina Clodine (23/07), entre d'altres. A Llubí hi haurà Clara Peya (16/07) i Jordi Maranges (10/08) sonarà a Llucmajor. Al costat dels noms ja reconeguts hi actuaran artistes i bandes de nova creació o emergents.

Des de Fonart recorden que en l'execució de cada activitat posen "especial cura en la producció tècnica i artística", de manera que la posada en escena estigui al nivell que exigeixen tant els artistes com els magnífics espais que acullen els concerts. "També milloram la gestió ambiental amb especial atenció en el consum energètic, la gestió de residus i el càlcul i la compensació de la petjada de carboni", apunten.

Des del passat gener, Fonart és entitat participant adherida al Pacte Mundial de l'ONU, "la major iniciativa del món en sostenibilitat empresarial", comenten. "D'aquesta manera ens comprometem a complir amb les responsabilitats fonamentals en matèria de drets humans, treball, medi ambient i lluita contra la corrupció, alineant les nostres operacions amb els deu principis universalment acceptats, i treballant a favor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)".

SonsDeNit també col·labora amb diferents campanyes i entitats, com ara la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial; la campanya per a la difusió i educació sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible; la campanya La cultura alimenta (una recollida solidària d'aliments); Beu en verd (servei d'aigua potable no envasada i gratuïta per a la reducció de residus; la campanya per a la repoblació forestal de Lluc (s'hi destina un euro de cada entrada venuda a través d'una donació directa); també col·labora amb entitats com Amadiba, Projecte Home, Tres Salut Mental (Es Garrover, Gira-Sol, Estel de Llevant), el Patronat Joan XXIII, el Santuari de Lluc, SOS Mamás Mallorca, Cáritas i bancs d’aliments municipals.

stats