Arts escèniques
Cultura 25/10/2022

Alcúdia es tornarà a convertir en la seu del circ

El pallasso Tortell Poltrona inaugurarà la setena edició de Circaire, que es farà els dies 28, 29 i 30 d'octubre

2 min
El pallasso Tortell Poltrona.

AlcúdiaEl darrer cap de setmana d’octubre –els dies 28, 29 i 30– arriba la setena edició de Circaire, el Festival de Circ d’Alcúdia (que fins ara s'havia fet el mes de maig). El municipi tornarà a convertir-se en una gran seu del món del circ, des del més tradicional fins al més contemporani: s'hi instal·laran fins a 18 companyies de diferents indrets: de Mallorca i Menorca, altres vingudes de Catalunya, Andalusia, el País Basc i Extremadura. En total, hi haurà fins a 26 funcions entre els tres dies. L’espectacle Que Bèstia!, del pallasso Tortell Poltrona, gran referent del món del circ, inaugurarà la programació del festival divendres, 28 d’octubre, a l’Auditori d’Alcúdia.

Aquest 2022, el país convidat és Irlanda. Circaire ha iniciat una col·laboració amb Circus Festival Ireland mitjançant l’Isacs, Irish Street Arts, Circus & Spectacle Network.

Els que coneixen l'estil del festival saben que no hi falta mai la música. Cada jornada inclou propostes musicals, a més d'espais de joc i entreteniment per a tota la família. Hi haurà funcions arreu del municipi: l’Auditori d’Alcúdia, el Pont de la Vila Roja, la plaça de toros, el port d’Alcúdia amb la carpa a l’aire lliure Circ a la Fresca i Es Corral Xalest, la plaça de l'Església i el passeig de Pere Ventayol.

També hi serà la carpa del Circ Bover, que enguany tindrà una nova ubicació: es trasllada a la zona d'aparcament del costat del pont de la Vila Roja i la plaça de toros. Hi haurà foodtrucks i i és on es faran les sessions musicals.

A l’acte de presentació oficial de Circaire 2022 hi han assistit la responsable de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets; el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Pere Malondra; el batle d'Alcúdia, Domingo Bonnín; la regidora de Cultura del municipi, Antònia Cànaves, i el director de Circaire, Tià Jordà.

Jordà ha especificat que en aquesta trobada d'arts circenses hi haurà una mostra de tot el que s'està fent actualment en l'àmbit del circ, des del més tradicional al més contemporani.

Nou espai


Enguany, Circaire incorpora en la seva oferta Es Corral Xalest, un lloc on la fantasia serà una realitat. Diumenge, 30 d’octubre, s’instal·larà al port d’Alcúdia, de 10 a 14 hores. El públic gaudirà d’espectacles de malabars, tallers de circ, cavallets ecològics i una ludoteca.

stats