Cultura 02/08/2021

Alcúdia dedica el Via Fora d'enguany a la Germania

Els dies 5, 12 i 19 d'agost es faran representacions de tres moments diferents del conflicte

2 min
Teatre romà de Pol·lèntia.

Sa PoblaÉs ben sabut que, enguany, institucions, associacions, figures polítiques i historiadors treballen per donar a conèixer la història de la Germania, en la commemoració dels 500 anys de l'inici del conflicte que va provocar una guerra civil que enfrontà les classes privilegiades i les populars a Mallorca. Alcúdia no serà diferent, i els dies 5, 12 i 19 d'agost celebrarà el seu Via Fora més especial, inspirat en alguns dels moments clau de la Germania.

Alcúdia, que tenia murada, va tenir un paper molt destacat: nobles de Ciutat i persones que es passaven al bàndol dels mascarats (antiagermanats) hi van arribar per refugiar-s'hi. Un equip d’investigadors i historiadors del municipi s'ha encarregat de reconstruir els moments més importants viscuts a la ciutat. Per això, el Via Fora d'enguany està dedicat a les Germanies. Concretament, s'han escrit tres escenes que es representaran a tres localitzacions durant tres dies. Cada dia es farà doble sessió. Així serà el recorregut teatralitzat històric de la Germania. Les sessions de dia 5 d'agost es faran al baluard de Sant Ferran; dia 12, al conjunt etnològic Santa Ana, i dia 19, al pont de la Vila Roja. Tenen una duració d'uns 35 minuts i es faran a les 21 h i a les 22 h.

Teatre al teatre romà de Pol·lèntia

El municipi torna a encalentir motors per celebrar la 33a edició de la Mostra de Teatre que es fa en un dels indrets més especials d'Alcúdia: el teatre romà de Pol·lèntia. Cada divendres d'agost, a les 22 h, s'hi farà una obra de teatre.

La peça Paradís, escrita i interpretada per Sergi Baos, dirigida per Xavi Núñez i produïda per El Somni, serà la que inaugurarà aquesta mostra divendres, 6 d'agost. Després, dia 13, serà el torn de Joana E, obra interpretada per Catalina Florit, Francesca Vadell i Toni-Lluís Reyes que beu directament de la novel·la homònima de Maria Antònia Oliver. La funció ofereix una visió en relació amb l’empoderament de la dona des de l’època més convulsa del segle XX, i va aconseguir el Premi Bòtil de Teatre Infantil i Juvenil el 2020.

Divendres 20 d'agost reviurà Pere Capellà. La seva obra Sa pesta es veurà en una versió actualitzada per la companyia Ovnipresents. Sa pesta 2020, que ja s'ha pogut veure a diferents municipis de Mallorca, és una lectura actualitzada de l'autor d'Algaida.

Finalment, l'espectacle familiar La xef Pipa, clourà el programa de la Mostra de Teatre. Aquesta funció, però, es farà al Pont de la Vila Roja, a les 19 h.

stats