Mallorca Live Festival
Cultura 16/06/2024

Aitana 'bakala' i les senyores de Conca del Mallorca Live Festival

L'artista ofereix un concert massiu per a un públic de totes les edats marcat pels ritmes 'house' dels anys 90

2 min
La cantant Aitana durant el seu concert al Mallorca Live Festival.

PalmaAls despatxos de la televisió generalista dels 90, l'ordre per produir una sèrie de ficció era que calia interessar i guanyar com a espectadora "a una senyora de Conca". Aquesta senyora de Conca era la metàfora d'un públic massiu, transversal, allunyat de nínxols i de polèmiques. Avui, per sort, gràcies a les plataformes, la ficció ha assumit riscos i ofereix continguts que no sempre agraden a les senyores de Conca.

Els festivals de música han sofert el procés invers. Abans que sorgissin com a bolets, tenien una personalitat marcada; uns senyals d'identitat que els diferenciava de la resta. Avui comparteixen artistes en gira (de festivals) i molts dels quals tanquen cartells similars. Cerquen col·locar la polsera al pare, al fill, a la filla, en definitiva, a la senyora de Conca. No és una crítica, només la constatació d'una evolució dels festivals cap al model de les plataformes o el bufet lliure. Aitana és l'exemple més gran ara mateix d'artista de públic massiu, que tant pot ser cap de cartell d'unes festes patronals que omplir-te el Mallorca Live Festival. Perquè el seu poder de convocatòria és innegable.

Aitana pujada pels seus companys d'escenari canta de panxa enlaire.
Un altre moment de lactuació.
Els moviments sincronitzats del cos de ballarins van ser una constant al concert.

La triunfita embogeix als nins tant com als adults i seria una estupidesa negar que és una estrella. Una artista de 24 anys en construcció, però, innegablement, una estrella. S'agraeix que hagi deixat enrere el camí fàcil de les col·laboracions de pop per endinsar-se en el house més dels 90 de l'últim disc. I barrejar el pop amb una rave fresqueta és un encert. Si a més et pots permetre pagar samples de 'Sweet dreams', 'Freed from desire' o 'Open sesame', doncs, molt millor. I si li afegeixes éxits que sumen milions de reproduccions com 'Mariposas' i 'Mon Amour', simplement generes el deliri.

El públic gaudint de la música d'Aitana al Mallorca Live Festival.

Per al tancament es va reservar 'Las babys', la versió del macrohit de l'eurodance de la dècada dels 90 'Saturday Night' i allà hi eren totes les senyores de Conca metafòriques ballant la coreografia del tema original de Whigfield com si ningú les estigués mirant. Dels 10 als 60 anys.

Aitana va confessar que tenia la seva família entre el públic (ningú no sobra en el seu concert) i es va acomiadar amb un altre hit massiu: 'Formentera'. Una picada d'ullet a les Balears abans de deixar l'escenari al ritme de 'Wake me up' d'Avicii. Sens dubte, l'Aitana bakala mola més que la de les balades. I que ballin (i visquin) les senyores de Conca.

stats