Cinema
Cultura 21/02/2023

Agustí Villaronga, protagonista d'un cicle de cinema de la UIB

El CineCiutat acollirà les sessions, que arrancaran dia 24 de març, i comptaran amb la presència de col·laboradors del cineasta, com Isona Passola, Joan Valent i Biel Mesquida

1 min
El cineasta Agustí Villaronga

PalmaEl cinema d'Agustí Villaronga serà el protagonista d'un cicle organitzat per la Universitat de les Illes Balears (UIB) al CineCiutat. Així ho ha anunciat la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB, Maria Magdalena Brotons Capó. Serà un cicle especial, en homenatge al director, que va morir dia 22 de gener d'aquest 2023: es projectaran quatre pel·lícules, i cada sessió comptarà amb la participació de col·laboradors de Villaronga.

De moment, han confirmat assistència la productora Isona Passola, l'actriu Núria Prims, els compositors José Manuel Pagán i Joan Valent, el productor Xesc Mulet, el poeta Biel Mesquida i el cineasta Toni Aloy.

Les pel·lícules que es projectaran són El mar (2000), Tras el cristal (1987), Aro Talboukhin (2002) i Pa negre (2010). La primera sessió serà dia 24 de març.

Brotons ha recordat que dia 3 de març era la data en què Villaronga havia de ser investit com a Doctor Honoris Causa de la UIB. A més, dia 31 de març s'estrenarà la cinta Loli tormenta, dirigida per ell i protagonitzada per Susi Gómez.

Dilluns, el Govern va anunciar que entregarà la Medalla d'Or de les Illes Balears, a títol pòstum, al director mallorquí.

stats