L'AGENDA CULTURAL

Els Reis han vingut carregats d'actes culturals per a aquest cap de setmana

Teatre, música, espectacles, cinema... tot això i més a l'agenda de l'ARA Balears

Los Rabinovich.

'Una passejada pel barroc italià i alemany'

Ensemble Tramuntana

Aquesta formació creada pel compositor Barry Sargent farà una passejada per la música barroca italiana i alemanya. Hi prendran part Barry Sargent i Mayumi Harada en els violins; Biel Fiol al violoncel; Pablo Moreno al contrabaix i Guillem Femenias a l'arxillaüt i a la guitarra barroca. El programa estarà integrat per: la 'Sinfonia terza a 3, d'il primo libro di canzone' i 'Folias hecha para mi señora Doña Tarolilla' d’Andrea Falconieri; la 'Sinfonia da camera op. 2, núm. 5', de Nicola Porpora; el 'Quartet de París núm. 6' de Telemann; la 'Sonata aus dem Musikalischen Opfer' de J. S. Bach i la 'Sonata a 3, op. 1, núm. 12 'Folia' d’Antonio Vivaldi. És un concert comentat.
Sala Magna de l'auditori Sa Màniga (c/ de Son Galta, 4. Cala Millor. Sant Llorenç des Cardassar). Dissabte 7 a les 19.30 h. Gratuït.

ESPECTACLE MUSICAL

La Mecànica

‘Los Rabinovich-Bye Bye Tour’

La Mecànica és una companyia productora d’arts escèniques. Pau Bachero és l’alma mater de La Mecànica i el director de Los Rabinovich. L’espetacle inclou teatre corporal, concert i clown per a tota la família! Txema Bestard, Miquel Àngel Bestard i Anxon Lara han forjat la seva carrera tocant bucòlicament una música alegre, virtuosa i desenfrenada a casaments de conveniència, acomiadaments improcedents, funerals i derrotes electorals. Darrement han conviscut al poble d’Esporles durant més de mig any de creació i residència artística treballant a l’espai de la Casa del Poble.
Casa del Poble d’Esporles. Dissabte 7 a les 18 hores. 5 euros.

TEATRE

'Incendios'

Wajdi Mouawad

Núria Espert i Ramón Barea són els caps de cartell d'aquesta tragèdia escrita per Wajdi Mouawad i dirigida per Mario Gas. L'obra explora els traumatismes i el turment de les guerres contemporànies, principalment les de l'Orient Mitjà, i les relaciona amb històries molt antigues d'odissees, incests i revoltes de la consciència individual contra les lleis humanes.
Teatre Principal de Palma (c/ de la Riera, 2A). Dissabte 7 a les 20 h. A partir de 8 euros.

'L'Adoració dels tres Reis d'Orient'

Es Seregall

Tradicional representació del text de Llorenç Moyà a càrrec de l'associació cultural Es Seregall. És una peça poètica i teatral que conta l'arribada dels Reis Mags a Betlem després del naixement de Jesús i les circumstàncies polítiques que envoltaren l'esdeveniment.
CP Victòria (c/ de la Victòria 11 de maig. Sóller). Dissabte 7 a les 18 h. Gratuït.

Puig de n’Escuder

L’església de Sant Francesc d’Inca acull la representació de l’‘Adoració dels Reis d’Orient’ amb el grup de teatre Puig de n’Escuder de Caimari. Llorenç Moyà reprèn la tradició del teatre medieval mallorquí amb aquesta peça que conserva la mètrica de les obres populars. Mai no hi falten al·lusions rimades als temes d'actualitat.
Església de Sant Francesc (Vent,10. Inca). Dissabte 7 a les 18 h. Entrada-donatiu de 5€ (la recaptació es destinarà al menjador social d'Inca).

‘Espectacular’

Toni Nievas

Nievas és col·laborador del programa ‘Yu no te pierdas nada’ i ha col·laborat amb Buenafuente, entre d’altres. ‘Espectacular’ és el nom del seu xou en el qual ho conta tot sobre la seva crisi: les relacions, els amics, la seva vida laboral com a autònom, la seva vida com a pare, la seva relació amb l’èxit i el fracàs en una hora de monòlegs amb vídeos i coses d’internet.
Cafè A tres bandas (plaça Barcelona. Palma). Dissabte 7 a les 22 h. 6 euros.

‘Radiografia d’un regal’

Improvisació

Tothom sap el més important de Nadal són els regals. Trampa Teatre presenta un dia molt especial en què el públic sap el que es regalaran, però ells no en tenen ni idea. Els assistents han de dur un objecte de casa per deixar-lo a la companyia perquè pugui improvisar la funció.
Sala Trampa (carrer del Caro, 19. Palma). Dissabte 7 a les 20.20 h. 6 euros.

‘San José era una bellísima persona’

Guarida de Tramposos

Els creadors de ‘Jesús nació para petarlo’ presenten el seu nou especial de Nadal. Són esquetxos per desembafar de tot l’ambient nadalenc. És escrita pel col·lectiu de Trampa Teatre Guarida de Tramposos, dirigida per Pere Pau Sancho i interpretada per Aina Garcia-Paredes Zuazaga, Clara Ingold, Jose Artero i Pedro Orell Melián.
Sala Trampa (carrer del Caro, 19. Palma). Dissabte 7 a les 23 h. 8 euros.

‘H-O’

Agnès Llobet i Xavier Frau

Versió teatral de Hamlet de W. Shakespeare, els codirectors i actors de la qual són Agnès Llobet i Xavier Frau. ‘H-O’ es configura com una proposta refrescant i trencadora. Tanmateix, és més que això: ‘H-O’ és l’apropament revulsiu a un text clàssic a través de la mirada crítica de la generació dels joves d’avui dia: joves bloquejats, anestesiats, esgotats de tanta reinvenció i precarietat. ‘H-O’ és una revisita als aspectes fonamentals de ‘Hamlet’, l’obra del dramaturg anglès William Shakespeare, des del punt de vista de la generació dels joves, generació finalment sacrificada, representada pels personatges de Hamlet i Ofèlia.
Molí d'en Nofre (carrer del Molinar, 35. Montuïri). Dissabte 7 a les 20.30 h. 12 euros. Teatre Sa Societat (avinguda de Palma, 1. Calvià). Diumenge 8 a les 19 h. 8 euros.

MÚSICA

Banda de Música Migjorn Gran

Concert galàctic

La Banda Municipal de Música del Migjorn Gran centrarà el seu concert de Reis en la música de la saga cinematogràfica 'Star Wars', que inclourà projeccions de la pel·lícula i sorpreses. A la segona part el ritme no decaurà, sinó més aviat el contrari. S'hi podrà gaudir d''Eloise' de Barry Ryan, 'Music' de John Miles i de cançons de Tina Turner.
Teatre Principal de Maó (c/ de la Costa d'en Deia, 40). Dissabte 7 a les 20 h.

Solano Strings Quartet

Concert de Reis

Aquesta formació de cambra celebra el dia de Reis amb un concert de caire tradicional.
Església de Galilea ( Puigpunyent). Dissabte 7 a les 19.30 h. Gratuït.

'Don Giovanni'

Concert

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, dirigida per Pablo Mielgo, i el baix baríton menorquí Simon Orfila ofereixen un concert mig escenificat de l'òpera 'Don Giovanni', amb música de Mozart i llibret de Lorenzo da Ponte.
Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril / carrer de Tarragona). Diumenge 8 a les 19 h. A partir de 40 euros.

Orfeó Artanenc

Temporada nova

L'Orfeó Artanenc enceta la temporada d'actuacions amb un concert que inclou una lectura dramatitzada a càrrec de Miquel Mestre. Dirigirà l'actuació Maria Antònia Serra.
Església de la Colònia de Sant Pere (pl. de la Colònia de Sant Pere, s/n. Artà). Dissabte 7 a les 20 h. Gratuït.

TALLER

'La cuina del dimoni i altres pecats'

Xerrada degustació

La Casa Pare Ginard Museu de la Paraula organitza aquesta conferència taller a càrrec del cuiner Tomeu Arbona. Ha preparat una sessió en què endinsarà els assistents en la gastronomia prohibida, es pecarà de gola i es cuinarà al foc lent dels fogons de l'infern. En acabar la xerrada, hi haurà degustació amb tast de vins DO Binissalem.
Als baixos de la biblioteca municipal Na Batlessa (c/ Ciutat 1, Artà). Dissabte 7 a les 18 h. 5 euros.

CINEMA

‘Rogue One: Una historia de Star Wars’

Gareth Edwards

L’Imperi Galàctic ha acabat de construir l’arma més poderosa de totes, l’Estrella de la mort, però un grup de rebels decideix realitzar una missió molt arriscada: robar els plànols d’aquesta estació abans que entre en operacions mentre s’enfronten també al poderós Lord Sith, conedut com a Darth Vader, deixeble del despietat Emperador Palpatine.
Teatre de Capdepera (Col·legi, 18). Dissabte 7 a les 19 h i diumenge 8 a les 16.30 h.

‘Villaviciosa de al lado’

Nacho G. Velilla

Qui no ha somiat alguna vegada que li tocava la loteria que aixequi la mà. Tots hem jugat a imaginar el que faríem si ens convertíssim en milionaris d’un dia per l’altre: canviar el nostre modest cotxe per un descapotable de luxe, deixar el nostre tercer sense ascensor per un xalet amb piscina i pista de pàdel… Però què passaria si es complís aquest somni?
Teatre de Capdepera (Col·legi, 18). Diumenge 8 a les 19 h.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF