LA PROPOSTA CULTURAL
Cultura 27/10/2014

Aquest dimarts podeu gaudir de documentals, jazz, teatre i 'coaching'

I vosaltres, què recomanau? Explicau-nos els actes interessants que es fan avui o els propers dies a info@arabalears.cat

4 min

'Demonstration'

(Palma) / 20.30 h

'Demonstration'

Emmarcat dins el cicle 'El documental del mes', el teatre municipal Catalina Valls acull la projecció de 'Dmonstration'. Dirigit per Victor Kossakovsky i 32 estudiants, parla de les protestes massives que es registraren a tot el món l'any 2012. Espanya és escenari de dues vagues generals contra els plans d'austeritat del govern. Durant els dos dies de vaga general, 32 estudiants del màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra es llancen al carrer amb les seves càmeres per enregistrar els fets des de diferents punts de vista, seguint les indicacions del director rus Victor Kossakovsky. El resultat final és un film ballet en què els personatges, els sons i les situacions es combinen amb la música de Minkus en una mescla reveladora que produeix un efecte imprevisible.

Sheela

(Andratx) / 20.30 h

Sheela Gathrigh

La terrassa de Limón y Chelo acollirà anit un concert de jazz amb la cantant novaiorquesa Sheela Gathright, a la veu, i Richard Vinton, al piano. L'entrada és gratuïta.

'Jo

Teatre municipal de Manacor / 19.30 i 20.30

'Jo Odisseu', amb Rodo Gener

Dins la XIX Fira de Teatre de Manacor, el teatre municipal acull avui dues obres. 'Jo Odisseu', d'Abril cultural, és interpretada per Rodo Gener, és una adaptació del cèlebre poema d'Homer feta per l'escriptor Carlos Garrido, en forma de monòleg. Odisseu es presenta davant el rei Alcínous. Conta la seva història i l'esforç per tornar a la seva terra, de la qual en aquell moment ja és molt a prop. L'altra obra que s'hi podrà veure és 'Els tords volen baixos', de Discussions Productives, feta a partir d'un text de Xisco Juan. És interpretada per Frederic Bibiloni i Joan Bibiloni.

'Coaching'

Biblioteca Pública Insular (carrer del Bes, 9. Eivissa) / De 18 a 20 h

Aquest taller de 'coaching' està dirigit a introduir-se en el món del 'coaching' i les tècniques essencials per aconseguir els reptes que es planteja cadascú. El taller tracta els orígens del 'coaching', conceptes bàsics i testimonis, a més d'una sessió pràctica. El taller estarà dirigit per Gema González, llicenciada en psicopedagogia, professora de Primària (especialitat de ciències i música) i professora de pedagogia terapèutica. Ha treballat en diferents centres de Primària i Secundària d'Eivissa i com a psicopedagoga a l'Equip d'Orientació d'Eivissa i Formentera. En aquest moment, treballa com a orientadora de l'IES Santa Maria d'Eivissa, on aplica estratègies de 'coaching' educatiu amb adolescents, professorat i famílies. Especialista en resolució de conflictes per la UOC i en programes de valors (certificada en 'coaching' per valors).

Exposició fotogràfica 'Eivissa hippy' de Josep Soler

Hippy Market Punta Arabí (el Canar, Eivissa) / Fins al 29 d'octubre

yyy

El fotògraf català Josep Soler (Barcelona, 1935) va realitzar, durant les dècades dels anys setanta i vuitanta, diversos reportatges a Eivissa i Formentera que exposen, d'una banda, la mirada rural de les illes i, d'una altra, la comunitat hippy.

Una selecció d'imatges, totes en blanc i negre, es podran veure al Club Punta Arabí, popular per ser responsable de la gestió d'un dels grans 'hippy markets' de l'illa, amb més de 500 llocs.

Isabel Echarri / Exposició

Espacio Micus (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

gfdgdg

Una selecció d'obres d'èpoques diferents de l'artista navarresa Isabel Echarri (Vera de Bidasoa, 1929), que des dels anys seixanta resideix entre Formentera i París. Es tracta d'una artista que molts defineixen com a creativa, imaginativa, productiva, carismàtica i enginyosa, i que ara presenta una selecció de treballs en què el blanc absolut és el protagonista.

'Heinz Vontin. Fotografies'

Museu Puget (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

Heinz Vontin. Fotografies

A mitjan 2005, i amb la finalitat de cercar il·lustracions per a l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, l'administrativa que aleshores es trobava destinada a l'oficina Chus Adamuz va trobar a internet unes magnífiques fotografies de Sant Antoni de Portmany i de la ciutat d'Eivissa que semblaven dels anys cinquanta del segle passat. Eren d'un fins aleshores desconegut personatge alemany, Heinz Vontin, que viatjà a Eivissa l'estiu de 1955. Una de les característiques destacades del treball de Vontin és que ha volgut interpretar la vida del carrer i sempre les persones hi han tingut una gran importància. Aquesta valoració de les figures humanes passejant, de tertúlia, feinejant, al·lots jugant, esperant el correu, etc. va fer que cinquanta anys després s'intentàs identificar el major nombre possible d'aquells anònims eivissencs que eren els protagonistes de l'objectiu de Vontin.

Últims

C/ Roser S/N (Ciutadella) / Fins al 2 de novembre

sfsdfsgf

El Roser de Ciutadella acull la mostra 'La Llum de la nit', una col·lecció de 39 peces de Joan Miró, 25 pintures, un tapís i 14 escultures de bronze, que es podrà visitar fins al 2 de novembre.

'EMBUDO - S' de Rafa Forteza / Exposició

Louis 21 (Palma) / de 10.30 h a 14 h / Fins al 15 de novembre

fsafsaf

Les obres de Rafa Forteza (Palma, 1955) ja fan part d'alguns dels museus internacionals més importants del món com el MoMA de Nova York, l'MNCARS de Madrid, el Centre Pompidou de París... I l'any que ve està previst que el museu Es Baluard li dediqui una retrospectiva. De moment es poden veure els seus nous treballs a l'exposició 'EMBUDO-S' a la Louis 21 de Palma, en concret quatre quadres i dues escultures. La mostra estarà oberta al públic de dimarts a dissabte.

'Los Restos', de Pep Carrió / Exposició

Lluc Fluxà ESPAI H.C (Palma) / Fins al 28 de novembre

yhyyy

Pep Carrió exposa 'Los Restos' a la galeria Lluc Fluxà ESPAI H.C.

stats