ARTS ESCÈNIQUES

Vilafranca es converteix en un gran escenari teatral

La 16a edició de la mostra d’arts escèniques FIET es du a terme en 18 espais diferents del municipi

El teatre infantil i juvenil es dona cita aquest cap de setmana a Vilafranca de Bonany. La 16a edició de la mostra d’arts escèniques FIET es du a terme en 18 espais diferents del municipi. 57 companyies de vuit comunitats autònomes més tres internacionals, dues de Dinamarca i una de Gal·les, ompliran el poble de teatre dedicat al públic més jove. Enguany, la presència de companyies de les Illes és un rècord, ja que la meitat de la programació són produccions balears.

“Això és un festival, perquè és una festassa, però és una fira, que vol dir que hi ha gent disposada a comprar espectacles i gent disposada a oferir-ne”, ha explicat Jaume Gomila, president de Sa Xerxa, l’entitat que organitza la fira.

La fira, a més, recordarà els damnificats del Llevant de Mallorca, de manera que per a les funcions que es realitzin al carrer es posarà en marxa una taquilla inversa. El que es recaptarà en aquests espectacles s’invertirà en una diada de teatre a la plaça de Sant Llorenç. “Allà on s’han patit les conseqüències més fortes, tot i que n’hi ha per tot el Llevant, és Sant Llorenç, i vàrem pensar que era just que aquella plaça que va estar tan negada i tan plena de fang i ara està neta en fos el punt de trobada”, assenyala Gomila.

A la fira s’hi trobaran diferents llenguatges com el teatre de text, les titelles, la dansa i el clown, entre d’altres. El criteri a l’hora d’elaborar la programació passa, en primer lloc, per donar l’oportunitat als espectacles de les Illes Balears i, en segon lloc, la qualitat. Gomila indica que els espectacles “estiguin treballats professionalment en tots els aspectes, que tinguin valors, que tècnicament estiguin ben fets i que aportin diversió” ja que, segons el programador, aquesta és la porta d’entrada al teatre per a infants i joves.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF