Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i altres espectacles a l'agenda d'aquesta setmana 

'Un dia qualsevol' 

Les Antonietes 

Continua la Fira de Teatre de Manacor amb Un dia qualsevol, una comèdia vital, sensible i amable escrita i dirigida per Oriol Tarrasson, director de la companyia Les Antonietes. Annabel Castan, Inma Colomer, Pep Ferrer i Quimet Pla pugen a l'escenari per explicar una història que reivindica que la vellesa no és el final de la vida. Marta, que té 77 anys i ha quedat vídua, s'instal·la a la residència Bon Repòs, però amb un nom nou: Solange. Així s'havia volgut dir sempre. La seva presència a l'edifici impactarà sobre els costums de qui ja hi vivia, com ara Ernest i Mateu, però sobretot afectarà i complicarà la vida a la directora del centre, Rosa. La companyia, que havia treballat sobretot textos clàssics, va estrenar aquesta funció a l'edició del Festival Grec del 2019, que ara arriba a Mallorca amb una única funció. 

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Diumenge 11 d'octubre a les 19 h. 15€.

TEATRE

‘La marca de Caín’

Teatrèmol

La marca de Caín és la primer obra professional de la companyia teatral Teatrèmol, i s’estrena aquest cap de setmana en el marc del festival S’illo de Santanyí. De la dramatúrgia i de la direcció se n’ha encarregat l’actor, cantant i director Alex Tejedor, director de l’obra Tape, que va ser guardonada amb el premi Ciutat de Palma i nominada als XI premis Max com a espectacle revelació. Els intèrprets Joan Forteza, Laura Andújar, Marina Font i Guillem Juaneda acompanyen Alex Tejedor en aquesta aventura. L’obra, ambientada en aquest 2020, conta la història d’una parella amb salut, feina estable i expectatives de matrimoni que veu com, en un moment, tot allò construït s’esfondra.

Teatre Principal de Santanyí (carrer del Bisbe Verger, 38). Dissabte i diumenge, 10 i 11 d’octubre, a les 20.30 h. 12 €.

‘El rey del Gurugú’

La Nave Va

La muntanya del Gurugú és un lloc de pas, situat a prop de Melilla, on els immigrants subsaharians intenten sobreviure en unes condicions pèssimes, constantment assetjats pels atacs de la policia marroquina, mentre esperen el moment per saltar la tanca i començar una nova vida a Europa. I és aquí on s’ambienta El rey del Gurugú, l’obra de teatre social de les companyies catalanes Cos a Cos Teatre i La Nave Va, que dirigeix Ferran Joanmiquel, i que ara arriba a Palma. Durant la funció, el públic veu a través dels ulls de Marley, un ca de mirada lúcida i desconcertada, el drama de les persones que emigren. Adoptat per Abdul, Marley es converteix en el protector i guardià dels emigrants avisant-los de l’arribada de la policia i altres perills.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 10 d’octubre a les 20.30 h i diumenge 11 a les 19 h. 12 €.

‘Els condemnats’

El Somni Produccions

El Somni Produccions i l’Ajuntament d’Andratx presenten Els condemnats, una adaptació teatral de la primera obra de teatre que va escriure Baltasar Porcel –la redactà l’octubre del 1958. Aquesta versió d’El Somni Produccions va estrenar-se l’octubre del 2019 al teatre Sa Taulera d’Andratx, com a homenatge l’autor en el desè aniversari de la seva mort, però a les poques funcions la gira es va veure afectada pel covid-19. Ara torna a posar-se en marxa aquesta obra, plena de tensió i visceralitat, en la qual lluiten el món espiritual i el terrenal a través dels seus personatges. La història passa el dia de Tots Sants quan Simó Gayà, un dels protagonistes, demana a la seva família que el mati. Dirigits per Sergi Baos, i amb una escenografia que firma Joan Porcel, Catalina Florit, Carlos Llecha, Eva Barceló, Joan Manel Vadell i Xavi Núñez són els encarregats de donar vida als personatges que un dia, ja fa més de 50 anys, va imaginar l’escriptor Baltasar Porcel.

Teatre Sa Societat (carrer Major, 2. Calvià). Diumenge 11 d’octubre a les 19 h. 10 €.

MÚSICA

Daniel Higiénico

‘Esperando a Robin Hood’

La crítica, la ironia, el sarcasme, però també la diversió i l’humor, són alguns dels trets més característics del músic Daniel Soler, conegut en el panorama artístic com a Daniel Higiénico. El seu últim disc és Esperando a Robin Hood, i el presenta, en acústic, aquest dissabte a Palma. Les cançons de l’àlbum, algunes de nova creació i altres, versions de cançons més antigues de Daniel Higiénico, són una compilació de les sonoritats del folk internacional. El treball discogràfic ha estat produït per Toni Pastor.

Teatre Municipal Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte, 10 d’octubre, a les 20 h. L’entrada anticipada costa 15 euros;a taquilla, 18.

Compte i Femenias

‘Altamar’

En el marc del XXIII Festival de Música Antiga, l’instrumentista Jaume Compte i el músic i professor de guitarra i instruments barrocs Guillermo Femenias oferiran l’actuació titulada Altamar. Danses del Renaixement i el Barroc.

Parròquia de Sant Jordi (plaça de Monteros, 1. Barri de Sant Jordi, Palma). Dissabte 10 d’octubre a les 18 h. Gratuït.

Baleorganum

Concert d’orgue

El baríton Lluis Sintes i l’organista Tomé Olives uneixen els seus talents per oferir un concert en el marc del festival internacional de música d’orgue Baleorganum.

Església de Santa Eulàlia (carrer dels Retxats, 4. Alaior). Diumenge 11 d’octubre a les 21 h. Gratuït.

ALTRES

Fira del Llibre de Palma

Gremi de Llibreters

El Gremi de Llibreters celebra aquests dies –fins dilluns, 12 d’octubre– la 38a edició de la Fira del Llibre de Palma, que enguany se situarà al pati de la Misericòrdia. L’espai permetrà respectar totes les mesures d’higiene i seguretat. Marta Sanz, Juana Dolores, Sebastià Perelló, Sebastià Alzamora i Antoni Janer en són alguns dels protagonistes. Pati de la Misericòrdia (plaça de l’Hospital, 4. Palma). Fins al 12 d’octubre de les 11 a les 14 h i de les 16.30 a les 20 h. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF