Us proposam diferents plans culturals per a aquesta setmana

Teatre, música i molts més espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

‘Andrea Pixelada’ 

Teatre Principal, Sala Beckett i Teatre Kamikaze

Una aliança entre el teatre Principal de Palma, la Sala Beckett de Barcelona i el Teatre Kamikaze de Madrid du a l’escenari d’una bibliotuber, o sigui, una youtuber que té un canal de recomanació de llibres. És el cas d’Andrea, que amb tot just 18 anys té un potencial d’influència que és l’enveja dels més prestigiosos suplements culturals. Es basa en els 300.000 seguidors que miren el seu canal per conèixer els seus comentaris. Aquesta adolescent té molt clar com hauria de ser la ficció per poder millorar l’entorn que l’envolta. Però un bon dia els seus ideals trontollen quan descobreix una novel·la que narra la seva pròpia vida.Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 19 a les 21 h. 8-20 €.

TEATRE

‘The Mountain, the Truth & the Paradise

’Pep Ramis'

The Mountain, the Truth & the Paradise' és un univers poètic que es pregunta quin és el sentit de la divinitat i de la vulgaritat, de l’espiritualitat i la ignorància, de la bellesa i la banalitat. La capacitat de transformació de l’intèrpret –Pep Ramis– en un espai blanc i nu i la precisió del gest i la veu són l’aposta fonamental en la dramatúrgia d’una peça que proposa un viatge canviant, emocionant i ple d’estímuls. Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n. Manacor). Diumenge 20 a les 19 h. 14 €.

Teatre de barra

‘Els veïns’

Els veïns i veïnes: les seves amistats, tensions, converses. En definitiva, la convivència entre aquells que viuen en un determinat espai és la protagonista de la 15a edició del Teatre de Barra, que porta sis obres de microteatre al carrer de Blanquerna els dijous 10, 17, 24 i 31 d’octubre i 7 i 14 de novembre. Les obres són 'Francina 3R-B, Dràcula 6È-A', de Toni Serra, a Blanquerna 65; 'El Veï-nat', de Xavi Núñez, a La Tertúlia; 'La translimitació viu a dalt', de Bernat Molina, a la cafeteria Bon-bon; 'Un veïnat, dos veïnats, tres veïnats', de Joan Bennàssar, 'A In Café', i 'Mai se sap', de Marga Arrom, a Clàssic Blanquerna. Diferents bars (carrer de Blanquerna, Palma). Dijous 24 a les 18 h. 3,5 € per funció. 

‘La Malcontenta’

Sebastià Alzamora

Dos creadors mallorquins estan darrere aquesta suggeridora proposta teatral. José Martret, responsable del rotund èxit de l’òpera 'L’elisir d’amore' de la passada temporada, ha donat forma escènica a la novel·la 'La Malcontenta', de Sebastià Alzamora. 'La Malcontenta' és el retrat d’una dona que intenta alliberar-se d’unes cadenes, que desafia el seu destí. També és una història de bandolers en una Mallorca salvatge, la de les primeres dècades del segle XIX, terra de fam i penúries; un mapa col·lectiu d’una època, i també la semblança d’un lladre en particular, una ànima lliure i sense pietat –Joan Durí–, i la d’aquells que varen continuar cercant el pa de cada dia, al preu que fos. Producció del Teatre de Santanyí, El Somni Produccions i Rafel Gallego. Teatre Principal (carrer de la Riera 2. Palma). Dijous 24 i divendres 25 a les 20 h. 15  €. 

‘La pastora'

Núria Vizcarro

La memòria de la Pastora, “una dona repel·lent, lèsbica i sanguinària, amb instints de hiena”, anomenada Teresa i també anomenada Florencio, està escrita als marges dels llibres d’història. L’obra 'Instruccions per no tenir por si ve la Pastora' parla de Florencio Pla Meseguer, la Pastora, però també de totes les persones que han viscut al marge, per pobres, per diferents, per qüestions de gènere, etc. Aquesta peça de Núria Vizcarro va estar nominada als premis Max per Millor autoria revelació i millor espectacle revelació. Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Divendres 25 a les 20.30 h. 14-18 €. 

‘Amarg’

Òrbita Produccions

La història? La darrera nit de Federico García Lorca a la terra, abans de ser afusellat per les seves idees ‘modernes’. Però també la de totes les persones represaliades, perseguides o torturades per les seves idees, i la d’aquelles avançades al seu temps que decidiren viure lliures i ho pagaren car. 'Amarg' és l’abans i el durant d’aquella nit, l’aproximació al mite, al poeta, al viatger, al dramaturg, a l’amic, a l’enamorat i a totes les persones que escriuen, viuen i estimen amb passió. Una obra de Rafel Gallego, dirigida per Josep R. Cerdà i interpretada per Ona Borràs, Núria Fiol i Marina Nicolau. Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n. Manacor) Divendres 25 a les 19.30 h. 12 €.

MÚSICA

Café Quijano

‘La vida no es La La La’

Els germans Quijano presenten el seu nou treball discogràfic, 'La vida no es La La La', a Palma. Un disc en què es poden trobar els tres recents singles, 'Mina', 'La vida no es La La La' i 'Perdóname', que han gravat juntament amb Taburete. Manuel, Óscar i Raúl són Café Quijano, un grup de rock espanyol creat l’any 1997 que va aconseguir grans èxits en els seus primers anys d’activitats, gràcies a cançons tan populars com 'La Lola', 'La taberna del Buda', 'Tequila' o 'Nada de ná'. El seu estil musical recorda la cançó espanyola, però profundament influenciada per aires pop, bolero, rock i música latina. Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 19 a les 21 h. 30-44 €.

Eamon McGrath

‘Tantramar’

Nova oportunitat per escoltar a Palma aquest músic canadenc nascut a Edmonton, Alberta. Amb influències de Bruce Springsteen o Tom Petty, es va donar a conèixer gràcies a temes com 'Cold Alberta Nights' o 'No one’s gonna love you when you’re gone'. Ens presentarà les cançons del seu darrer àlbum 'Tantramar' (2018), on descobrim un cantautor experimentat i consolidat en un disc que transita pel folk, el rock i el jazz.  Teatre Municipal Mari Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma). Divendres 25 a les 20  h. 10-12 €.

Jose Luis Prats

Pianista

Des de maig del 2007, quan Jorge Luis Prats es va presentar per primera vegada al Festival Internacional de Piano de Miami, la seva carrera va experimentar un ascens fulgrant, que le situà entre els pianistes més importants de l’actualitat. Prats ha fet gires per Europa, l’Amèrica Llatina, la Xina, el Japó i Corea, tocant amb orquestres com la Royal Philharmonic Orchestra de Londres, la BBC Symphony Orchestra, la Berlin State Opera Orchestra o l’Orchestre de París, entre moltes altres. També va ser director artístic de l’Orquesta Nacional de Cuba del 1985 al 2002. Auditòrium (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Divendres 25 a les 20.30h. 30 €.

ALTRES

Evolution Film Festival

Cinema

Un total de 91 pel·lícules de 17 països es projectaran en la vuitena edició de l’Evolution International Film Festival de Mallorca, que es farà del 23 al 30 d’octubre. A més, el certamen concedirà tres premis, als cineastes Asif Kapadia, Lena Headey i Guy Nattiv. El programa el formaran 21 llargmetratges, 6 llargs documentals i 70 projectes de curtmetratges. La secció Made in Balears inclou 22 projeccions. Diferents localitzacions de Palma. De 23 al 30 d’octubre. De 6 a 99 €.

Escriviure

Escriptura i feminisme

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) organitzen l’onzena edició del cicle anual de conferències literàries Escriviure. Enguany se centrarà en la relació entre l’escriptura i el feminisme. En aquest cas, la conferència serà a càrrec de Nora Albert, qui dissertarà sobre 'Pioneres de literatura i feminisme: George Sand, Virginia Woolf, Simone de Beauvoir i Adrienne Rich'. Biblioteca Municipal de Santa Eulària des Riu (carre de Joan Tur Tur, 9). Divendres 25 a les 20 h. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF