Us proposam diferents plans per a aquest cap de setmana

Més de 10 activitats culturals per gaudir del teatre, la música i altres espectacles

‘Madama Butterfly’

33a Temporada d’òpera i ballet

L’òpera de Puccini és un dels grans símbols de l’amor impossible i de l’etern femení; també de les barreres interculturals. El compositor italià va signar una partitura magistral que subratlla el laberint emocional en el qual es veuen atrapats els personatges. La soprano coreana Sae-Kyung Rim encarna la despietada Cio-Cio San, molt experimentada en aquest rol (ja l’ha defensat a l’Òpera de Leipzig, a l’Arena di Verona i a la Wiener Staatsoper). L’acompanyen en un compacte elenc Lorena Valero, Eduardo Aladrén, Javier Franco i els cantants de l’illa José Manuel Sánchez, Antoni Lliteres, Jorge Tello, Pablo López i Marga Cloquell.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Diumenge, 31 de març, a les 18 h. De 10 a 65 euros.

‘Escape Room’

Focus-Teatre Goya

Dues parelles d’amics de tota la vida queden per fer un escape room al barri d’Hostafrancs, on recentment s’ha trobat, en un contenidor, el cadàver d’un home esquarterat. Els quatre amics es pensen que els espera un joc divertit per passar l’estona, posar a prova la seva intel·ligència i riure, però tan bon punt la porta de l’habitació es tanca hermèticament al seu darrere i comença el compte enrere, comencen a passar coses estranyes. Sortir d’aquella sala no serà gens fàcil, i el joc es convertirà en un infern que posarà a prova la seva amistat fins a límits insospitats. Encara que no ho sembli, això és una comèdia... una comèdia de por.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dissabte 30 a les 19.30 h i diumenge, 31 de març, a les 18 h. 24 euros.

‘Supersticions’

Gran Final del Teatre de Barra

Arriba la gran final de la nova edició de Teatre de Barra, Supersticions. Una jornada en què es representen les cinc peces d’aquesta entrega a l’escenari del teatre Mar i Terra. Com ja és tradició, s’hi farà un lliurament dels premis Teatre de Barra, fruit de la votació popular, a: millor text, millor obra, millor actiu i millor actor. Les obres que s’hi presenten són: Trampa perfecta, un drama de Joan Bennàssar dirigit per Josep Mercadal; L’un a l’altre, una comèdia de Xisco Rosselló dirigida per Joan Fullana; Tot, una comèdia de Toni Gener Ferrero dirigida per Rodo Gener; La marca de Júlia, una tragicomèdia de Rafel Gallego dirigida per Joan M. Albinyana; i Atlantic, una comèdia de María Cristóbal Otxandio dirigida per Xavi Núñez.

Teatre Municipal Mar i Terra (carrer de Sant Magi, 89-91. Palma). Dissabte 30 a les 20.30 hores. 12 euros l’anticipada i 15 euros a taquilla.

‘Un matrimoni de Boston’

El Somni Produccions

Rafel Duran dirigeix Un matrimoni de Boston, de David Mamet, una obra que estableix un artifici dialèctic al voltant d’uns personatges femenins que intenten sobreviure en la societat puritana de finals del segle XIX, una societat dominada pels homes (tant en l’esfera pública com en la privada) i que encara viu sota el jou de la moral victoriana. Sense descuidar les temàtiques habituals del seu corpus dramatúrgic, planteja un joc en el qual res no és el que sembla, on les sorpreses apareixen en el moment més insòlit. Els personatges centrals de l’obra són dos animals ferits, amb contradiccions, capricis i xantatges, desitjos sexuals, ambicions de poder i pànic al pas del temps. Dues dones la dependència de les quals transita entre l’amor i l’aversió. Un matrimoni de Boston, més enllà d’un intent de recuperar un amor perdut, és un pacte convivencial, un contracte amb les seves parts agres i dolces. No es tracta de creure en la felicitat sinó de decidir com viure-la. I, com sempre, el futur és ple d’incerteses.

Can Balaguer (carrer de la Unió, 3. Palma). Dissabte 30 a les 20 h i diumenge 31 a les 19 h. 10 euros l’anticipada i 15 euros a taquilla.

‘Pla-dur’

Nous llenguatges

El cicle Nous Llenguatges presenta lPla-dur, un espectacle que dona veu a les treballadores de neteja de pisos turístics i hotels, popularment conegudes com les Kellys. Es tracta d’un muntatge multidisciplinari que combina diferents registres artístics (maquetes, llums, càmeres, altaveus...), dirigit i realitzat per Carme Gomila i Odile Carabantes, amb text d’Andrea Sanz i dramatúrgia de Cristina Cordero.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 30 a les 20 hores. A partir de 15 euros.

‘La familia Addams’

Intensitat, dolor i alegria

En el món de la família Addams estar trist és ser feliç, l’insensat és sensat, sentir dolor és sentir alegria, l’imprudent és prudent, i la mort i el sofriment són la matèria de què estan fets els somnis. No obstant això, aquesta peculiar família està a punt d’afrontar un dels malsons més esgarrifosos (i més comuns) per als progenitors: que els nins es facin grans.

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18). Dissabte 30 a les 18 i a les 21.30 h, i diumenge, 31 de març, a les 16.30 h. A partir de 38 euros.

Fundació Studium Aureum

El barroc italià

La Fundació Studium Aureum ofereix el seu setè concert de la temporada 2018-2019, centrat en el barroc italià. En concret, interpretaran peces de Francesco Durante, Antonio Vivaldi i Antonio Lotti. Es tracta de compositors representatius d’aquest estil, que vol humanitzar l’art, fer que els espectadors sentin en la seva pròpia carn el que es veu o s’escolta, connectar amb les grans passions humanes. Tots tres compositors varen escriure música instrumental, religiosa i òpera, a més de ser destacats instrumentistes o cantants. També tots tres varen tenir una faceta important en la docència, tant en l’àmbit de composició com en l’àmbit instrumental.

Conservatori de les Illes Balears (carrer d’Alfons el Magnànim, 64. Palma). Dissabte 30 a les 19.30 h. 20 euros (10 euros per a estudiants i gratuït per als amics de la Fundació Studium Aureum).

‘Sons del Violoncel’

II Trobada de Violoncels

Concert dedicat a diverses sonoritats del violoncel, que reuneix alguns dels violoncel·listes més representatius de les diferents institucions professionals de les Illes Balears, amb la intenció de mostrar al públic una passió comuna per la música i el món del violoncel. Sons del Violoncel s’engloba en la iniciativa II Trobada de Violoncels, organitzada per l’Escola Municipal de Música de Palma, que enguany fa de punt de trobada de més de 70 alumnes de violoncel de totes les Balears.

Teatre Municipal Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, s/n. Palma). Dissabte 30 a les 20.30 h. 10 euros l’anticipada i 12 euros a taquilla.

Sons d’Àfrica

Concert benèfic

Les corals de l’Escolania de Ciutadella, el Cor Cadenza, la Coral d’Homes de Ciutadella i l’Associació l’Esclat, acompanyades per l’artista nigerià Victor Uwagba, oferiran un concert benèfic de música africana amb la finalitat d’ajudar en la feina dels missioners menorquins a l’Àfrica.

Teatre Principal de Maó (carrer d’en Deià, 41. Maó). Dissabte 30 a les 20 h. 10 euros.

Festa de la primavera

Atzaró Funraising

L’Atzaró Fundraising organitza, un any més, un esdeveniment per donar la benvinguda a la primavera, que tindrà lloc a la l’agroturisme Atzaró. Enguany, la jornada inclou la col·laboració més de 15 artistes convidats que tocaran en viu, a més de les actuacions de discjòqueis i performances. També hi ha organitzades activitats per a nins, tallers de gastronomia i holístics i exposicions d’art. Hi haurà un bufet i estands amb menjar i begudes, per a una festa que durarà tot el dia i una part de la nit.

Agroturisme Atzaró (carrer de Sant Joan, 0. Santa Eulalia del Riu). Diumenge 31. 25 euros.

‘Es cristal’

Tradició i estètica

‘Es cristal’ és una peça sensual de dansa, cultura i diversió que inventa i reinterpreta la tradició i l’estètica de les Illes Balears mitjançant la dona d’ahir, d’avui i del futur. Aquesta obra vol parlar des d’un altre punt de vista que l’habitual d’allò que és familiar, per tal de donar-li valor i presència. La ballarina i coreògrafa Margalida Riera Roig n’és la directora artística, i la cantant i violinista Marta Elka s’encarrega de la composició. Marta Elka és compositora, cantant i violinista reconeguda dins i fora del panorama musical mallorquí.

Teatre d’Alaró (carrer de Sant Vicenç Ferrer, 33). Dissabte 30 a les 20 h. 10 euros.

‘Al cementeri de dia’

Carlos Garrido

El Col·legi d’Aparelladors de Mallorca i la Fundació Aedificat posen en marxa la iniciativa ‘Al Cementeri de dia’, una manera diferent de descobrir aquest espai, de la mà de l’escriptor i divulgador Carlos Garrido. Es tracta d’un recorregut d’unes dues hores de durada en què Garrido comentarà les sepultures de molts personatges importants de Palma, com Joan March, Eusebi Estada i Emili Darder; i artistes com Alexandre de Riquer i Jorge Sepúlveda. Durant la jornada, també explicaran diverses històries relacionades amb el cementeri, com la de l’aviadora neozelandesa Jean Batten.

Cementeri de Palma (camí de Jesús, 2. Palma). Dissabte, 30 de març, a les 11 h. Gratuït amb inscprició.

'Direcció Prohibida'

Mostra de Teatre de 2019

El grup Calabruix presenta aquest diumenge a Andratx 'Direcció prohibida', una comèdia que promet diversió als espectadors i que s'emmarca en la Mostra de Teatre de 2019, que es clausurarà el pròxim diumenge 31 de març amb l'obra 'Insults al Públic'.

Teatre Sa Teulera (Carrer del Metge Gaspar Pujol, 68). Diumenge 31 de març, a les 18 h. Gratuït

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF