HI VENS O HI VAS?

Tomeu Lassio, la cuina d’un pagès innovador

A Tomeu Coll Abrines li agrada dir que els plats del seu restaurant surten d’exercir de foraviler. Al cor de Lloseta, un menú que també s’ho paga

Anar al Tomeu Lassio és una cita a cegues però amb la seguretat que en quedaràs satisfeta. No saps què menjaràs fins que ja estàs asseguda a taula i et duen cadascun dels sis plats d’un menú que no se’t fa llarg ni estret, però tampoc massa ample com per quedar-ne tipa. A aquest restaurant, situat al cor de Lloseta, una de les viles més gastronòmiques de Mallorca, canvien el menú cada dia, migdia i vespre. Un preu fix, 38,5 euros més begudes, el pa fet seu, les olives de casa, i la resta varia com varien l’hort i el mercat.

Tomeu Lassio, malnom familiar del llosetí Tomeu Coll Abrines, joveníssim (34 anys, a 30 ja havia obert el restaurant), es defineix com a pagès. Assegura que entre el 60 i el 80% del menjar que serveix prové del seu hort, d’allò que caça i de les matances familiars. Ja posat a la cuina -podem assegurar que eTomeu Lassio és sobretot cuiner-, es demostra com un xef al qual la innovació li surt de natural. Tot i l’edat, té llarga escola: Joan Abrines de Can Carrossa com a pare, Santi Taura com a forjador d’un estil, Marga Coll del Miceli... Tot això després de passar per l’Escola d’Hoteleria. Cuina molt bé en Tomeu: la seva és una cuina que refina la tradició, lleugera, creativa però ben arrelada, amb la qual construeix uns menús equilibrats i mai no embafadors. Jo hi vaig menjar crispetes amb curri coent, crema de carabassa amb bacallà fumat, pebre de piquillo arrebossat amb el cruixent panko i farcit de serviola, ou de camp amb llagostí, llampuga i escopinyes amb tomàtiga i ceba confitada, pollastre farcit amb albercoc de Porreres i cama-roges de Lluc i, de postres, un exquisit cremadillo de sobrassada coenta amb gelat. Ja us ho he dit, tot i que no sabem què hi trobareu si em feis cas i hi anau.u

GUILLEM SANTANDREU, 38 (LLOSETA)

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF