El teatre Principal puja a la web 'Hedda Gabler', un muntatge dirigit per José Martret l'any 2015

L'obra es va estrenar el 15 de maig i va ser protagonitzada per Caterina Alorda, Pedro Mas, Borja Tous, Laura Pons, Santi Pons i Irene Soler

El teatre Principal penjarà aquest divendres a les 20 h al seu canal de Youtube el muntatge teatral  Hedda Gabler, d'Ibsen, en una producció pròpia que es va estrenar el 15 de maig de 2015 a la sala Petita del centre públic amb direcció de José Martret. Aquest muntatge està interpretat per Caterina Alorda, Pedro Mas, Borja Tous, Laura Pons, Santi Pons i Irene Soler. A més, va comptar amb la creació de l'espai sonor de Jaume Manresa, l'espai escènic d'Alberto Puraenvidia i la il·luminació de Xesca Salvà.

Martret, que també és l'autor de l'adaptació del text d'Ibsen, digué fa cinc anys d'aquesta obra: " Hedda Gabler és una obra que parla de l'impuls destructiu, cruel i sàdic de l'ésser humà. Em fascinà quan la vaig llegir per primera vegada fa més de 20 anys; hi ha una cosa malaltissa en la peça que m'atrapa, i adesiara sent la necessitat de tornar-hi. Ibsen fa un retrat minuciós d'un personatge fosc, destructiu i dominant que gaudeix amb la humiliació, i amb una voracitat al seu interior capaç d'arrasar tot allò que l'envolta".

Amb Hedda Gabler ja són 16 les produccions que el teatre Principal ha pujat a la web perquè els espectadors en puguin gaudir des de casa mentre l'espai està tancat per la pandèmia. Entre altres títols, hi ha  La classe, de Sergi Baos; La nit de Catalina Homar, de José Carlos Llop; La comèdia dels errors, de William Shakespeare;  Memorial de Setmana Santa, de Blai Bonet, i  Mar de fons, d'Iguana Teatre. 

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF