MÚSICA

La Tarraco Arena Plaça no podrà fer concerts ni festes nocturnes

L'antiga plaça de toros de Tarragona haurà de fer obres de millora per evitar superar els límits de soroll permesos si vol seguir programant espectacles

L'excés de soroll deixarà momentàniament Tarragona sense un dels llocs més emblemàtics de la ciutat per fer-hi concerts de gran format, la Tarraco Arena Plaça (TAP), antiga plaça de toros de la localitat. Tal com ordenava una sentència del jutjat de Tarragona del mes de maig, en què es demanava que l'Ajuntament  (tot i l’equipament és propietat de la Diputació de Tarragona) acabés amb les "emissions que provoquen sorolls, els desordres i els crits" i sorolls dels "grups electrògens" de la TAP entre les nou del vespre i les set del matí, el recinte no podrà albergar concerts fins que faci obres de millora per evitar superar els límits de soroll permesos. Aquest estiu la plaça tenia programats concerts de Manuel Carrasco, Marea i Manel, entre d'altres.

Aquesta sentència que afecta la TAP, que té capacitat per albergar espectacles de més de 10.000 persones de públic, arriba després d'una demanda interposada per uns veïns dels voltants el setembre de l'any passat i que hauran de ser indemnitzats amb 3.000 euros cadascun. Segons ha explicat l’advocat que ha defensat els veïns, Joaquim Martí, cal que la TAP faci millores en la insonorització, la il·luminació i la climatització del recinte.

Per la seva banda, el portaveu municipal, Xavier Puig, ha assegurat que compliran la sentència i que no hi posaran recurs. Ha apuntat també que ja han reclamat a l’empresa gestora de l’equipament, APIC, que compleixi l’horari de prohibició establert pel jutge. A més ha apuntat que l’Ajuntament va requerir “en diverses ocasions que es treballés amb el tema del so arran de les queixes dels ciutadans” i ha recordat que es van posar dos expedients sancionadors perquè es van dues festes sense “la llicència oportuna”. Puig també ha instat totes les parts a buscar una solució “per a un problema que afecta la ciutat”. “Necessitem espectacles que puguin servir en horari de concert i necessitem respectar el descans dels veïns”, ha exposat.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF