'Sempre dijous', de Joan Porcel, millor documental estatal a l'IN-Edit

La peça, que narra el procés creatiu de l'artista valldemossina Júlia Colom, va estrenar un primer muntatge a l'Atlàntida Film Fest, on també es va gravar la part final de l'audiovisual 

Sempre dijous, el documental de Joan Porcel que narra el procés creatiu de l'artista valldemossina Júlia Colom, s'ha alçat com a millor documental estatal del festival IN-Edit 2020. El jurat que ha concedit el premi estava format per Sergi Cameron, Esteban Girón i Eva Rivera, que l'han valorat com "un retrat sincer i honest del moment vital d'una artista emergent en el trànsit cap a la professionalització, al mateix temps que recull i recupera la tradició musical mallorquina en una relectura contemporània". A més, també han considerat la valentia de l'artista en exposar la seva vida i les seves inquietuds més íntimes, així com la senzillesa amb la qual el director s'acosta a la seva quotidianitat i al seu entorn més pròxim. 

Sempre dijous ha estat produït per la productora mallorquina PowerHouse amb la participació d'IB3 Televisió i Filmin. El documental, rodat entre l'estiu del 2019 i el del 2020, és el resultat del treball d'un equip format per gent jove liderat per Joan Porcel, Martí Torrevadella i Álvaro Augusto. Ben a prop és una de les cançons que es poden escoltar al documental.

'Sempre dijous', a la recerca de les tonades perdudes de Mallorca

La pel·lícula retrata el viatge entre Palma i Barcelona de la jove cantant Júlia Colom, entre el poble de Valldemossa i els carrers del Raval, entre el trap i les tonades mallorquines. Joan Porcel recrea el particular univers de l'artista plasmant la incertesa i els dubtes que viu la seva generació. Inclou la participació de Maria Solivellas, Claire O’Keefe, Pau Aulí i Llewelyn Greus, entre d'altres. La selecció a l'IN-Edit suposa l'estrena estatal del film després de clausurar l'Atlàntida Film Fest el mes d'agost a Mallorca amb un primer muntatge experimental, en el qual es va filmar l'actuació en directe de Júlia Colom per incorporar-la al metratge.

El premi confirma la trajectòria de Joan Porcel com un gran creador de documentals musicals després de l'èxit de Samantha Hudson, que guanyà el Premio del Público a LesGaiCineMad i ha participat en diversos festivals estatals i internacionals.

Sempre dijous estarà disponible fins diumenge, 8 de novembre, a la plataforma del festival IN-Edit i a Filmin.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF