Placa Base aconsegueix fons de l'Euroregió per a la creació d'una xarxa musical

L'associació cultural mallorquina crearà la Xarxa de Creació Musical Pirineus Mediterrània per promoure la música contemporània i les noves tecnologies

L'associació cultural Placa Base ha obtingut finançament de l'Euroregió Pirineus Mediterrània per a un projecte de xarxa de música d'avantguarda i noves tecnologies impulsat pel col·lectiu mallorquí al costat d'agrupacions de Catalunya i l'Occitània francesa.

Segons ha informat l'associació en un comunicat que recull Efe, l'euroregió que formen els governs regionals de les Illes Balears, Catalunya, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus ha triat el projecte d'intercanvi de música de nova creació entre els vuit projectes beneficiaris de la seva convocatòria d'ajudes per a iniciatives culturals de 2018.

El projecte l'impulsen Placa Base, l'associació francesa Flashback 66 i les catalanes Fundació Phonos i Unió Social, que constituiran la Xarxa de Creació Musical Pirineus Mediterrània, centrada en la promoció de la música contemporània i les noves tecnologies.

"A la novena convocatòria de projectes culturals de l'Euroregió, dotada en total amb 170.000 euros, es varen presentar 18 candidatures de diferents disciplines i estils artístics, des del cinema, al circ i l'arqueologia, alguns d'ells de les Balears", indica l'associació balear.

És el segon any consecutiu en què l'Euroregió Pirineus Mediterrània subvenciona el projecte de cooperació de Placa Base, que en l'anterior edició va concórrer a la convocatòria amb altres socis.

"El projecte rebrà una subvenció de 20.000 euros i es concretarà en la realització de concerts de solistes i grups lligats a cadascuna de les associacions en festivals organitzats per la resta de col·laboradors, la qual cosa, en el cas de Placa Base, suposarà la participació en cicles de l'Occitània i Catalunya del seu Col·lectiu Instrumental, un grup d'intèrprets creat el 2017 i que s'ha consolidat com un referent de la interpretació de música de nova creació i electrònica de les Balears", ha explicat Placa Base.

Com a l'edició de 2018, el suport de l'Euroregió Pirineus Mediterrània permetrà que intèrprets i compositors proposats per Phonos i Flashback 66 participin en el festival ME-MMIX, un cicle de música electrònica, música mixta i videoprojeccions que enguany celebrarà la seva quarta edició a Palma.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF