Pau Alabajos cantarà a les 'roges del Molinar'

El Teatre del Mar ret homenatge, dimecres a les 20 hores, a Aurora Picornell

Aurora Picornell, Belarmina González, Catalina Flaquer i Maria i Antònia Pasqual, conegudes com les 'roges del Molinar', foren vexades i assassinades la nit de Reis del 1937 a mans dels feixistes. Aquest dimecres a les 20 hores, el Teatre del Mar, a Palma, els retrà homenatge, un any més. 

"Amb aquest acte volem posar en valor la seva tasca, reclamar justícia i donar veu a les lluites d'avui que ressegueixen el camí traçat per les roges", expliquen els organitzadors, Grup Blanquerna i Es Molinar en Moviment. Foren "dones valentes de la barriada que perderen la vida per les seves idees", subratllen.

A l'acte, hi intervindran Maria Antònia Oliver, de Memòria de Mallorca; Neus Truyol, portaveu de l'Ajuntament de Palma; Toñi Fernández, activista del barri i membre de Salvem el Molinar, i Dolors Sabater, batlessa de Badalona. El cantautor Pau Alabajos hi posarà la música. 

Les entrades, que es podran adquirir a la taquilla del teatre a partir d'una hora abans de l'acte, tenen un preu de 5 euros. 

Aurora Picornell nasqué a Palma el 1912 i a només 19 anys ja va organitzar el primer sindicat de cosidores de les Illes Balears. Més endavant, s'afilià al Partit Comunista d'Espanya (PCE) i es convertí en un dels seus membres més actius a l’Arxipèlag, a més de participar activament en la fundació de la federació menorquina del PCE.

Picornell fou detinguda durant els primers mesos de la Guerra Civil. La nit de Reis de 1937, fou torturada i assassinada, juntament amb quatre costureres més, al cementeri de Porreres.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF