CÒMIC

Palma presenta el còmic guanyador del Ciutat de Palma 2016: "la història d'un accident fins ara silenciat"

L'editorial Astiberri publica el llibre que relata el pitjor accident de metro de l'Estat

L'editorial Astiberri acaba de publicar l'obra guanyadora del premi Ciutat de Palma de còmic 2016, 'El dia 3', una publicació que relata la història del pitjor accident de metro de l'Estat en el qual 43 persones varen perdre la vida i 47 foren ferides de gravetat a les vies de l'estació de Jesús de València. "Un accident silenciat fins ara", ha explicat l'autor del còmic Miguel Ángel Giner a la presentació avui a la sala de premsa de Cort, a Palma.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, vinguda expressament per a la presentació, han estat acompanyants dels autors, Laura Ballester i Miguel Ángel Giner. 

Cort ha volgut fer valdre la publicació de l'obra vencedora del Ciutat de Palma i posar sobre paper la història d'una tragèdia de la qual "encara no s'ha fet justícia", ha recalcat Ballester, qui ha afegit que "la ciutat de València encara n'està de dol". 

Aquest còmic ha estat fet a tres mans: Giner n'ha estat el guionista; Duran, la dibuixant, i Ballester, la periodista. És una novel·la gràfica basada en el llibre 'Lluitant contra l’oblit', obra que pretén explicar l’accident de metro de València de l'any 2006. Segons Duran, “el còmic vol reflectir la realitat de l’associació de víctimes del metro després de més de 10 anys esperant que se n’aclareixin les causes.

L’obra ha estat editada en castellà i valencià. 

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF