Publicitat
Publicitat

Música

El Palau i L'Auditori programen la integral de les 'Cantates' de Bach per primera vegada a Barcelona

La iniciativa preveu recórrer en 16 anys el catàleg de les composicions líriques del compositor amb tres sessions per temporada

El Palau de la Música Catalana i L'Auditori impulsen el projecte d'interpretar per primera vegada a Barcelona la integral de les 'Cantates' del compositor Johann Sebastian Bach. Aquesta iniciativa preveu recórrer en 16 anys el seu immens catàleg, amb un ritme de tres sessions per temporada, amb la participació de formacions estables i de solistes del país. De les 300 cantates que Bach va escriure se'n conserven unes 200, que s'oferiran en anys consecutius respectant els moments litúrgics corresponents.

En cada sessió s'oferiran entre tres i quatre cantates en diferents escenaris històrics de la capital catalana. L'any 2015 s'iniciarà el cicle amb la programació de tres sessions a l'església de Sant Felip Neri amb conjunts catalans especialitzats en la interpretació amb criteris històrics, amb els quals també s'han pactat actuacions futures. Obrirà la integral el Cor de Cambra del Palau i l'Acadèmia 1750, sota la direcció de Josep Vila i Casañas, el 18 d'abril de 2015 amb algunes de les cantates per l'Ascensió: BWV 43, 37 i 11.

El 31 de maig del 2015 el Cor Madrigal amb les Vespres d'Arnadí i la direcció de Mireia Barrera oferiran cantates per la Santíssima Trinitat: BWV 165, 176 i 194. Mentre que el 22 de novembre del mateix any, el Cor Lieder Càmera amb l'Orquestra Barroca Catalana, dirigits per Hiro Kurosaki, interpretaran cantates esperant l'Advent: BWV 46, 69a i 179.

A més de ser un repte interpretatiu, el projecte suposa una oportunitat per a la ciutat de situar-se entre les capitals europees que han acollit projectes d'aquestes característiques. Tan el Palau com L'Auditori han coincidit en què és un "goig" interpretar un dels llegats "més importants i monumentals de la història musical".

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF