Olimpia Velasco homenatja les dones rurals emigrades

L'artista inaugura l'exposició 'La Partida (acción de peso)' aquest dijous al Museu de Pollença

Les dones que varen deixar els seus pobles durant l'èxode rural són les protagonistes del projecte que Olimpia Velasco inaugurarà aquesta setmana al Museu de Pollença. Són dones que emigraren "per atendre les necessitats que altres els varen imposar. No varen decidir ni varen ser preguntades", explica l'artista i afegeix que "moltes mai no varen tornar als seus pobles, ara buits".

La mostra inclou una instal·lació central i un vídeo de la performança que Velasco va dur a terme a partir d'un taller realitzat al museu Es Baluard el passat mes de maig. En el taller, l'artista i les participants varen crear una instal·lació efímera, dins un territori específic i des d'una perspectiva paisatgista. L'exposició es completa amb una sèrie de dibuixos sobre paper i una escultura.

Olimpia Velasco és llicenciada en Belles Arts per la UCM. Ha rebut beques de residència a França, Italia i Grècia. Ha exposat individualment a centres i galeries estatals i internacionals, ha format part de mostres col·lectives, premis i intervencions en espais públics. Les seves obres estan presents a col·leccions públiques i privades, com la col·lecció DKV, la col·lecció de dibuix Diezy7 (Swab Barcelona), l'aeroport de Düsseldorf i els ajuntaments de Palma i Inca, entre d'altres.

'La Partida (acción de peso)' s'inaugurarà el dijous 11 i es podrà visitar fins al 28 d'octubre.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF