Publicitat
Publicitat

Música

La policia alemanya llança una aplicació de mòbil per detectar música neonazi

Identifica la cançó que sona i permet saber, en qüestió de segons, si es tracta d'un dels temes prohibits

La brigada d'investigació criminal de l'estat alemany de Saxònia (est d'Alemanya) ha dissenyat una aplicació de mòbil basada en la popular Shazam perquè la policia pugui detectar amb rapidesa i facilitat quan s'està escoltant música d'orientació neonazi.
Segons explica el setmanari 'Der Spiegel', es proposarà que els ministres de l'Interior dels Länder tinguin en compte l'aplicació. Es reuneixen aquesta setmana i tenen previst analitzar la lluita contra els corrents d'ultradreta.
L'aplicació identifica la cançó que està sonant, com fa Shazam, però a més permet que el policia sàpiga en questió en segons si la música que escolta a Internet o en un acte públic es troba a la llista de temes prohibits.
Segons apunta la revista, el rock de dretes és considerat pràcticament "una droga d'iniciació" en els cercles neonazis .
Només l'any passat l'Oficina Federal de Verificació de Publicacions Perilloses per a la Joventut va incloure en el seu índex 79 cançons pel seu contingut neonazi i racista.
La proposta de les autoritats saxones podria topar amb un problema legal, si es considera que la identificació automàtica de la música en un lloc públic és vista com un control del recinte.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF