L'obra de Miquel Barceló a la Seu, a través de la fotografia

La Misericòrdia acull l'exposició 'Halard, Del Moral i Torres. Tres fotògrafs miren Barceló a la Catedral de Mallorca' per commemorar-hi els 10 anys de la intervenció del felanitxer

'Halard, Del Moral i Torres. Tres fotògrafs miren Barceló a la Catedral de Mallorca' és el títol de l'exposició fotogràfica que acull des d'aquest dijous la capella de la Misericòrdia de Palma per commemorar el desè aniversari de la intervenció del pintor de Felanitx a la Seu.

El departament de Cultura del Consell de Mallorca se suma amb aquesta exposició als actes de celebració dels deu anys de la inauguració de l'obra de Barceló a la capella del Santíssim de la Catedral de Mallorca, ha explicat la institució insular en un comunicat.

La mostra la componen seixanta imatges de tres fotògrafs de renom internacional: François Halard, Jean Marie del Moral i Agustí Torres, que ofereixen una mirada personal del procés creatiu de l'artista felanitxer.

De Palerm a París, passant per Artà i Vilafranca, les fotografies obra dels tres fotògrafs de referència de Miquel Barceló mostren el procés creatiu de l'artista en aquesta obra, a la qual s'ha referit aquest dilluns el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, com "una intervenció que ha marcat una fita".

Segons Miralles, la intervenció de Barceló a la Catedral ha tingut efectes sobre el turisme cultural i, a més, constitueix un exemple "de com el patrimoni religiós incorpora expressions artístiques contemporànies".

El vicepresident ha assenyalat que "és un plaer obrir la capella de la Misericòrdia a aquesta celebració i a l'obra de tres fotògrafs de renom internacional".

Mercè Gambús, investigadora principal del Grup de Conservació de Patrimoni Religiós de la UIB, ha explicat que la mostra està plantejada com "un projecte de recerca, i aquestes fotografies són material de treball". "És sobretot un laboratori que ens permet vehicular el procés de transformació que hi ha des d'una obra d'art a un bé cultural amb valor de patrimoni històric", ha assenyalat.