Publicitat
Publicitat

J. K. Rowling publica nous relats de Harry Potter a internet

'Història de la màgia a Amèrica del Nord' posa en context la nova pel·lícula que s'estrenarà al novembre

Amb 'Les relíquies de la mort', l'escriptora anglesa J. K. Rowling tancava la història principal d'una de les sages més exitoses de la literatura i del cinema, amb set llibres que han venut més de 400 milions de còpies i vuit pel·lícules situades entre les més taquilleres. El final de les aventures del mag va estar precedit per una gran expectativa sobre la seva possible mort però, nou anys després de la publicació de l'últim volum, Harry Potter segueix amb una gran vitalitat. Al llarg d'aquest 2016 arribaran noves històries sobre l'univers ideat per Rowling. Al juliol es presentarà l'obra de teatre 'Harry Potter i el nen maleït' i al novembre s'estrenarà la pel·lícula 'Animals fantàstics i on trobar-los'.

Però els lectors que ho vulguin (i sàpiguen anglès) ja poden conèixer els nous textos de J. K. Rowling avui mateix. Per anar escalfant motors de cara a la nova entrega cinematogràfica, l'escriptora ha creat ' Història de la màgia a Amèrica del Nord', un conjunt de 4 relats breus que es poden llegir de forma gratuïta per internet. El primer, publicat aquest dimarts, porta el títol ' Del segle XIV al segle XVII' i és una crònica de la vida de les bruixes i els mags a l'Edat Mitjana als EUA. Però, segons The Guardian, amb només 420 paraules, el text va més enllà de la història fantàstica i fa una crítica a favor de la immigració i contra el racisme. Els propers relats es publicaran cada dia a les 15 h fins divendres.

La màgia també arribarà al teatre

Les següents novetats arribaran a l'estiu, quan s'estrenarà una obra de teatre, ' Harry Potter i el nen maleït', que també es publicarà en format de llibre. El guió, escrit per Jack Thorne, situa l'acció 19 anys després dels esdeveniments que es descriuen al setè volum de la saga i compta amb els mateixos protagonistes, el Harry, l'Hermione i el Ron, però amb problemes d'adults. "Mentre Harry s'enfronta a un passat que es nega a quedar-se on és, el seu fill petit, Albus, lluita amb el pes d'un llegat familiar que no va triar", descriu la sinopsi del guió.

Ja encarant el Nadal, el 18 de novembre s'estrenarà una nova pel·lícula, ' Animals fantàstics i on trobar-los', que serà la primera entrega d'una trilogia i portarà la història 70 anys abans de la saga principal. Els films, basats en el llibre homònim, ampliaran l'univers de Harry Potter a través de les criatures mitològiques que apareixen a la saga i que portaran l'acció fora de les fronteres d'Anglaterra. La mateixa J. K. Rowling signarà el guió, que estarà protagonitzat per l'actor Eddie Redmayne i comptarà amb la direcció de David Yates.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF