El Govern destitueix Jaume Reus com a director de l'Institut d’Indústries Culturals

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat obrirà un nova convocatòria pública per cobrir el càrrec 

El Govern, a través de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, ha destituït aquest divendres Jaume Reus com a director gerent de l'Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB). Segons fonts de la Conselleria la raó de la la destitució és que "ha entrat un nou equip a la Conselleria i es vol donar un nou impuls a l'Institut". 

L'historiador i gestor cultural va ser nomenat el mes de febrer d'aquest mateix any, després de ser elegit per una comissió de selecció formada per cinc vocals en representació de la Direcció General de Cultura, de la Direcció General de Política Industrial de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, de la Direcció General de Funció Pública de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques, de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i de les associacions empresarials del sector cultural de les Illes Balears (Illescena).

Nova convocatòria pública

La Conselleria obrirà "en els pròxims dies" una nova convocatòria pública per cobrir la direcció de l'ICIB, segons ha informat en una nota de premsa. Les bases per seleccionar la persona que ocuparà el càrrec es publicaran en el Butlletí Oficial de les Illes Balears,  i el termini per presentar les sol·licituds serà de trenta dies naturals a partir de l'endemà de la publicació.

L'Institut continuarà amb la tramitació de les seves línies de subvencions segons els terminis previstos fins ara, que tenen com a objectiu impulsar el desenvolupament de les  indústries i empreses culturals i creatives a l'Arxipèlag. Així, d urant el procés selectiu, l'ICIB continuarà amb la tramitació, segons els terminis previstos, de les dues línies de subvencions que té en marxa: la línia de mobilitat, dotada amb 160.000 €, que ha rebut 28 projectes; i la línia de producció, dotada amb 600.000 €, amb 53 projectes presentats.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF