El Festival de Música Antiga de Palma arribarà enguany als barris de Sant Jordi i la Real

L'església de la Mercè, la de Sant Felip Neri, la de la Real i la parròquia de Sant Jordi acolliran els concerts entre el 9 d'octubre i el 7 de novembre

El XXIII Festival de Música Antiga arriba, un any més, a Palma, on tindrà lloc entre el 9 d'octubre i el 7 de novembre. Organitzat des de l'Àrea de Cultura de Cort, enguany oferirà cinc concerts en diferents esglésies de la ciutat, dos dels quals seran a Sant Jordi i la Real, amb la intenció de fer arribar la cultura a les zones més perifèriques de Ciutat -l'any passat el varen acostar a ls barris de Santa Pagesa, Son Gotleu i Gènova-. El director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, i el director de Simfovents Palma, Francisco Valero-Terribas, acompanyats d’alguns dels components d’Ars Musicae, han donat a conèixer el programa aquest divendres. Conjugar el patrimoni històric i artístic de les esglésies de Palma i el patrimoni musical dels segles XIII al XVIII és una de les bases d'aquest cicle de concerts, durant el qual els músics interpreten peces antigues recuperades per a l'ocasió. A més, molts utilitzen instruments musicals originals de l'època.

Enguany el programa inclourà música de Beethoven, Bach, danses cortesanes del Renaixement i del Barroc, música de la península Ibèrica del segle XVI i comèdia de Mollière i Jean-Baptiste Lully (s.XVII), interpretades per músics com Jaume Compte i Guillermo Femenias, Lina Tur i col·lectius com Solnegre i Ars Musicae.

El director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, ha destacat que aquest festival posa en valor "la feina de molts músics per a la recuperació i interpretació de la manera més fidel possible d’aquest patrimoni musical, fruit d’una feina llarga i exhaustiva que en alguns casos implica anys d’investigació i estudi".

El concert inaugural serà el divendres 9 d’octubre a les 20 h a l’església de la Mercè de la mà de SimfoVents Palma -la Banda Municipal de Palma- amb un programa dedicat a Ludwig van Beethoven, en commemoració de l'Any Beethoven. El següent concert serà fora del centre de la ciutat, dia 10 d’octubre a les 18 h a la parròquia de Sant Jordi: tocaran Jaume Compte i Guillermo Femenias Altamar. Danses del Renaixement i Barroc. El dissabte 17 d’octubre a les 18 h, el Festival de Música Antiga arribarà a l’església de la Real, amb un concert de Bach a càrrec de Lina Tur.

Finalment, dia 24 d’octubre a les 20 h a l’església de Sant Felip Neri, Solnegre interpretarà música de la península Ibèrica del segle XVI. El concert final serà dia 7 de novembre: Ars Musicae presentarà La música que feu ballar el rei Sol, amb el programa Le bourgeois gentilhomme, una comèdia ballet en cinc actes de Molière (1622-1673) i Jean-Baptiste Lully (1632-1687).

Tots els concerts seran gratuïts i per tal de complir amb les normatives sanitàries actuals el públic podrà descarregar-se prèviament la invitació a través de la web www.palmacultura.cat, on a més hi podrà consultar tota la informació al detall.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF