Família, què podem fer?

Dissabte, 15 de juny

‘Sa Galera. Més de 4.000 anys d’història’. Tallers familiars al voltant d’aquesta exposició en què els infants construiran una casa talaiòtica amb paper. Així, podran observar com, de manera diferent, però com passa avui dia, les cases s’organitzen en funció de les tasques que s’hi han de fer. Descobriran com dividien els espais i quines feines realitzaven dins els habitatges i quines fora. La durada és d’una hora. L’edat recomanada és a partir de 6 anys. El taller serà a les 12 hores a Can Balaguer (carrer de la Unió, 3, de Palma). Ll’entrada és lliure prèvia reserva d’entrades a Ticketea.

‘Merlí, l’encatador’. Dins cicle de ‘Petits cinèfils’ es projecta al CaixaFòrum (Palma) una adaptació de la llegenda del rei Artur i l’espasa Excalibur. Un educador presentarà la pel·lícula i proporcionarà els claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir de la mítica història de com un mag anomenat Merlí ensenyarà al jove Artur el poder de l’amor, la bondat, el coneixement i la valentia en el camí de convertir-se en un dels reis més estimats de la història anglesa. La projecció és a les 18 h, dura 79 min. i l’edat recomanada és de més de 5 anys. El preu són 4 euros i els clients de CaixaBank tenen un 50% de descompte.

Teatre de fi de curs. Aula Escènica de Palma realitza la representació de fi de curs al teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91, de Palma) a partir de les 10 h. A les 10 h, s’hi representarà Espipellades, interpretat pel grup de preadolescents; a les 11 h, Poemes i cançons, interpretat pels infants; a les 12 h, Retalls de dona, del grup de joves, i a les 13 h, Com estàs?, protagonitzats pel grup adolescents. És gratuït.

Barriades. Aquestes jornades ludicoesportives tindran lloc de 10.30 a 13.30 h a la plaça de Son Quint de Son Rapinya. Les jornades inclouran bàsquet, vòlei, tennis, hoquei, tir amb arc, bàdminton, futbet, circuit de psicomotricitat, atletisme, futvòlei, slack line, petanca, escacs, cotxes de pedals i altres d’esports adaptats com goalball, vòlei i bitlles. Els infants també hi podran gaudir d’un circuit de bicicletes d’educació viària a càrrec de la Policia Local de Palma. Tots els participants rebran un diploma esportiu i una targeta amb les activitats i amb consells saludables. És gratuït i obert a tot el públic.

‘El somni d’una nit d’estiu’. Aquest concert que va compondre fa gairebé tres segles el llavors adolescent Mendelssohn transporta a la nit en què es reuneixen les fades al roure més antic del bosc a mitjanit. Aquesta famosa obra de teatre, sortida de la ploma incomparable de Shakespeare, està pelna de fantasies que semblen somnis o malsons. El concert familiar forma part d’EDUCAficine, un programa d’esdeveniments exclusiu per als més petits i joves creat i gestionat pel grup Aficine. Se’n podrà gaudir a les 12 hores a l’ Ocimax (carrer del Bisbe Pere de Puigdorfila, 1, Palma). L’entrada són 3 €.

‘Les nostres paraules al mercat’. Aquests tallers tenen com a objectiu ser una oferta de lleure en llengua catalana variada i fàcilment accessible que cobreixi les necessitats d’esbarjo pròpies dels infants que visitin el mercat. Aquest taller els permetrà adquirir coneixements diversos vinculats al mercat i relacionats amb les tradicions i els costums d’Eivissa en un context informal i lúdic. Els tallers es realitzaran al Mercat de Sant Josep de sa Talaia entre les 9.30 h i les 13.30 h. És gratuït.

Diumenge, 16 de juny

Música de vorera. Concert d’acordions que neix fruit d’un intercanvi entre les escoles de música de Sant Lluís, Navarresa i Catalunya. L’esdeveniment tindrà lloc a les 12 h al Pla de la Creu (Sant Lluís). A més, dia 21 de juny a les 19 h hi haurà cercavila amb l’Escola de Música al mercat, a les 19.30 h al Pla de Cas Rector tallers de creació de bujots i canyes verdes de Sant Joan amb la colla de gegants i a les 21 h al Pla de la Creu. Concert Joana Pons i les guitarres. Gratuït.

Visita a les coves de Can Marçà. Es tracta d’una activitat perfecta per introduir-se en unes coves amb els infants. Les coves de Can Marçà, al Port de Balansat, a Eivissa, van ser utilitzades fa molts anys com a amagatall de contrabandistes on guardaven les mercaderies. Es poden visitar de diumenge a dilluns de 10.30 a 13.30 h i de 14.30 a 20 h. Visites cada 30 minuts. A partir de 3 anys. El preu és des de 6,50 fins a 10,50 euros.

Dimarts, 18 de juny

‘La brúixola de les emocions: explorant les rondalles menorquines’. Una peculiar exploradora s’endinsa en el món de ses rondalles balears. Per fer-ho, compta amb un interessant instrument: la brúixola de les emocions. Des de la comicitat, i seguint ses seves indicacions, narradora i públic aniran descobrint alguns vestigis de tradicions orals balears. L’espectacle és per a nins de 4 a 12 anys a les 18 h a la biblioteca de Fornells.

Dimecres, 19 de juny

‘El Sant Joan més robòtic’. Taller de creació i pogramació d’un robot, amb Maria Orfila de Robotix Balears. Es farà a les 18 h a la Biblioteca de Ciutadella.

Dijous, 20 de juny

‘La Ventana Mágica’. Aquest contacontes es representarà a les 18.30 h a l’ espai Caramull, ubicat al carrer Pere Martell, 40, de Palma. Es tracta d’un relat molt especial per acompanyar el canvi a Primària, segons els organitzadors de l’acte.

Divendres, 21 de juny

Taller de fanals reciclats. Cada nin ha de dur un pot de vidre reciclat net. El taller es durà a terme al Peque Pi Club, ubicat al centre comercial Porto Pi de Palma, de les 9.30 a les 17.30 h.

Billy Elliot. Representació del musical a càrrec de l’alumnat del programa British Council de 4t d’ESO de l’IES Cap de Llevant. El musical explica la història de Billy Elliot, un nin d’onze anys orfe de mare que viu en un barri obrer del nord d’Anglaterra, amb el seu pare Jackie, el seu germà Tony i amb la seva padrina. El seu pare decideix apuntar-lo a boxa, però ell s’apunta d’amagat a ballet. La representació és a les 20 h al Teatre Orfeó Maonès (carrer de Gràcia, 155, Maó). És gratuït.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF