Família, què podem fer?

Dissabte, 6 d’abril

Contes de Sant Jordi. La llibreria Baobab de Palma encalenteix els motors amb vista a Sant Jordi i programa la lectura d’ Una cistella plena de Dracs, a càrrec de Rosa Bonnín. Serà a les 11 h. Es poden reservar places. Gratuït.

‘Què sap la biblioteca de les marietes?’. Les marietes són uns animals petits que viuen al nostre voltant. A la Biblioteca de Son Cladera, a Palma, els nins cercaran en els llibres informació sobre la seva manera de viure: què mengen, els colors, la seva feina a la naturalesa... I després faran un taller d’una marieta. A les 10.30 h. Gratuït.

‘Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa?’. Carlota és una princesa rosa que no vol ser princesa ni vol fer res del que se suposa que ha de fer. Voldria viatjar amb globus, viure emocionants aventures, lluitar contra llops i dracs. Aconseguirà canviar la vida en el seu regne i convèncer que les nines poden fer coses més interessants que ser princeses roses? A les 11 h a la Biblioteca Josep Maria Llompart, al recinte de l’Escorxador de Palma. De franc.

Concert solidari. El grup Cap Pela fa un concert didàctic i familiar en benefici de l’associació Debra, de persones que pateixen la malaltia rara de pell de papallona. Serà a la Llibreria Baobab de Palma, i es poden reservar places. Té un cost de 3 euros i serà les 17 h.

Taller Pop Up. A partir de les 12.30 h, activitat d’una hora de durada, destinada a nins de 4 a 10 anys, a la llibreria Baobab de Palma. 3 euros.

Mallorca World Folk Festival. A les 12 h, ballada popular al passeig del Born de Palma. A les 18 h, gala a l’Auditòrium. Les entrades són gratuïtes i es poden recollir una hora abans al teatre.

La ratita presumida’. Al centre comercial Sa Teulera de Palma, contacontes per als més petits a partir de les 10 h. Inscripció gratuïta.

El dissabte va d’art. Tallers dirigits a nins acompanyats d’adults que aprenen sobre art contemporani. Aquesta setmana, Tecno-retrats, autoretrats amb l’ús de la tecnologia de la col·lecció permanent del museu. A Es Baluard, a Palma, a partir de les 11.30 h, per a nins de 6 a 12 anys. Un euro.

‘Zog, dracs i heroïnes’. Projecció de la pel·lícula infantil, pintacares i berenar, a les 16.45 h al Cineciutat, a Palma. Zog és un drac que va a escola per aprendre a volar, a treure foc per la boca i raptar princeses. No se’n surt molt bé, però supera els obstacles gràcies a l’ajuda d’una princesa amb molta iniciativa que li dona suport i li fa entendre que no està obligat a ser qui tothom espera que sigui. Una història acompanyada de tres curts, protagonitzats per personatges femenins forts i actius que reivindiquen el seu paper. 4 euros.

‘La Pandilla Canina’. Un musical en el qual els nins de la casa podran gaudir dels seus cans favorits! Qui sap les sorpreses que els esperen a la Ciutat Aventura? A més, podran cantar i ballar tots junts les seves cançons favorites, emocionar-se, i en acabar, es faran unes fotos com a record d’aquest fantàstic dia. Sala Dante (Palma) a les 18 h. Preu: adults, 9 euros; nins de 2 a 12 anys, 7 euros.

‘Què ens expliquen els ossos?’. Vols saber com vivien i s’enterraven els musulmans de la Menorca Medieval? Els ossos ens poden explicar moltes històries. El Museu de Menorca organitza un taller per a nins i nines de 8 a 12 anys a partir de les 11 h. Es tracta d’una activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

El Gran Cassanyes. Un espectacle d’un mag internacional que ha estat de gira pels grans teatres del món. Ningú no sap com, però ell diu que ho ha fet. Actua amb la seva companyia de personatges estranys i divertits: Sr. Gutiérrez, el mànager argentí; Simeó, el pollastre de goma; Henry, l’ajudant que amaga un gran secret, i el mateix Gran Cassanyes que no necessita més definició que la de (quasi) gran estrella internacional. És un espectacle poc convencional, d’aquests per tornar a veure. A l’ Auditori d’Alcúdia a les 18 h. 6€.

‘S’àvia Corema’. Sortida des de l’ Ajuntament de Ciutadella a les 12 h cap a les Moreres per viure la tradició que ens acosta a la Setmana Santa. Activitat gratuïta.

‘Las zapatillas rojas’. Concerts familiars organitzats per l’ Ateneu de Maó a les 12 h. Concert familiar amb Alexander Hopkins, guitarra barroca; Maria Antonietta Muggianu, cant i narració; Elena Armenteros, arpa barroca, i Laura Sintes, dansa.

Visites dramatitzades a Dalt Vila. Les famílies podran gaudir de la visita dramatitzada al centre històric de la ciutat fortificada d’Eivissa, Dalt Vila, per conèixer com es vivia en l’època de la construcció de la fortificació renaixentista d’aquesta ciutat. La visita és gratuïta i a les 17 h.

Visites guiades al castell de Bellver. Activitat recomanada per a famílies amb infants a partir de 6 anys, que podran descobrir els racons d’un dels llocs més mítics de Palma, el castell de Bellver. L’activitat és gratuïta i ofereix tres horaris per poder gaudir-ne. A les 10 h començarà la primera vista guiada. A les 11.30 h començarà el segon torn, i el tercer i darrer serà a partir de les 13 h. El millor torn per als més petits és el de les 11.30 h.

Diumenge, 7 d’abril

‘Mía y el león blanco’. Esdeveniment solidari al centre Ocimax, a Palma, a les 11.30 h. Recaptació per a l’entitat Proyecto Juntos. Preu: 5 euros.

‘Ventafocs’. Òpera en català adaptada per a públic infantil (amb subtítols en castellà). Tot començà quan fa 200 anys el compositor Gioachino Rossini imaginà que el conte de la Ventafocs podia tenir la seva pròpia música. Una òpera explicada per una rateta que ensenyarà com els somnis es poden fer realitat. De la mà de Comediants i el Gran Teatre del Liceu es viatjarà als desitjos d’Angelina -la jove Ventafocs- i veurem com només fa falta creure-hi de debò perquè es compleixin. Al centre Ocimax a les 12.05 h. Preu: 3 euros.

.

Dijous, 11 d’abril

‘Las tres gotas de agua’. Aquesta és la història de tres nines que són bessones, com tres gotes d’aigua. Els encanta banyar-se i jugar amb l’aigua però han d’aprendre a fer-ne un bon ús. Després del conte hi haurà una activitat. La narradora és Margalida Amengual. A la Biblioteca Joan Alcover, a Palma, a les 18 h. Activitat gratuïta.

‘Els secrets dels llibres’. Contacontes amb el Professor Sorpreses (CACIM) a la Biblioteca de Campanet a les 17 h. Entrada gratuïta.

Divendres, 12 d’abril

Nit de la Ratapinyada. A la plaça del Tub de Palma, a les 19 h, activitat per a joves a partir de 12 anys. Gratuït.

‘Un dia màgic’. Activitat a la Biblioteca del Mercadal a càrrec del Grup Família i Lectura. A les 17 h. Gratuït.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF