CINEMA

Catifa vermella per rebre Danny DeVito, premi honorífic de l'Evolution! Mallorca International Film Festival

El teatre Principal de Palma s'ha vestit de gala, a l'estil de Hollywood, per rebre la inauguració del festival de cinema

El Teatre Principal de Palma s'ha posat de gala per rebre l'acte inaugural de l' Evolution! Mallorca International Film Festival, que enguany arriba a la cinquena edició. El protagonista, sense dubte, ha estat l'actor americà Danny Devito, que ha estat aclamat pel públic que omplia el teatre, fet que ha quedat palès en el photocall enlluernat pels flaixos.

"Som a Mallorca perquè això és una illa i teniu un vi fantàstic, faig comptes de beure'n fins a les deu del matí de demà". Amb aquestes paraules,  DeVito ha fet broma quan se li ha demanat per la seva arribada a l'illa. L'actor ha rebut el guardó Evolution Honorary Award en reconeixement a la seva carrera cinematogràfica, una estatueta feta per l'artista Gustavo.

Aquest divendres serà el torn de l'estrena europea del curtmetratge que l'ha dut a Palma, ' Curmudgeons', en la secció Short Films 'Family First', a les 18.30 h a la sala 2 del CineCiutat. DeVito assistirà a la projecció i mantindrà una trobada col·loqui amb els presents. L'actor protagonitza i produeix aquest curt al costat dels seus fills Lucy i Jake, que també ha estat present al Principal.

Els actors i el director de la pel·lícula que ha donat el sus al festival, 'El Destierro', també han passat per la catifa vermella, així com la flamant directora del festival, Sandra Seeling, els cineastes Toni Bestard i Marcos Cabotà i alguns representants polítics, de la cultura i del cinema de les Balears, a més del públic, majoritàriament estranger.

La gala, en anglès, ha inclòs els parlaments de la directora del festival, que ha agraït la quantitat de pel·lícules que volen formar part del festival d'ençà que començà, ara fa cinc anys. "És el festival de cinema que més edicions ha tingut a Mallorca" i, en aquesta edició, projectarà més de 80 films al llarg de nou dies. 

Tot seguit, ha arribat el torn de Marcos Cabotà, que ha tingut unes paraules d'agraïment a DeVito: "Gràcies per haver escrit el guió de la teva vida"; i de Toni Bestard, que ha recalcat que "si no fos per IB3, Palma Pictures, el seu equip, l'IEB, Sandra Seeling, els patrocinadors i el públic, aquest festival no seria possible".

Finalment, la gala ha conclòs amb la projecció de la  pel·lícula espanyola d'estrena ' El Destierro', amb coproducció d'Strange Friends (Toni Bestard, Marcos Cabotá i Diana de la Cuadra) i IB3 Televisió.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF