CINEMA

'El destierro' obre l'Evolution! Mallorca International Film Festival

La pel·lícula és coproduïda per Strange Films (Bestard, Cabotà i de la Cuadra) i IB3 Televisió

"És la pel·lícula perfecta per obrir el festival", ha assenyalat Sandra Seeling, directora de l' Evolution Mallorca International Film Festival en la presentació de la pel·lícula ' El destierro' aquest dimecres a Palma juntament amb protagonistes del film i el director, Arturo Ruiz

El festival internacional de cinema s'enceta amb una pel·lícula espanyola amb col·laboració mallorquina. 'El Destierro' és una coproducció d'Strange Friends (una productora sorgida de la iniciativa dels cineastes Toni Bestard, Marcos Cabotá i Diana de la Cuadra) i IB3 Televisió

L'estrena de la pel·lícula serà aquest dijous en la inauguració del festival internacional al teatre Principal de Palma a les 20 h, en la qual hi haurà de convidat l'actor Danny DeVito, que rebrà l'Evolution Honorary Award en reconeixement de la seva carrera cinematogràfica i hi presentarà el darrer curtmetratge que ha dirigit i protagonitzat, 'Curmudgeons'.

Danny DeVito inaugurarà el festival internacional de cinema Evolution! Mallorca

'El destierro' del director Arturo Ruiz ha estat rodada en part a Mallorca, a les zones de Llucmajor i Orient, que són ben conegudes pel director, ja que va ser el guionista d''El perfecto desconocido', l'obra premiada de Toni Bestard, amb qui ha fet feina en diverses ocasions. El film està protagonitzat per Joan Carles Suau en el paper de Teo, Eric Francés i la polonesa Monika Kowalska.

El director ha destacat, en roda de premsa, les facilitats que va tenir per enregistrar la seva 'opera prima' a Mallorca, gràcies a la coproducció amb Strange Films. Aquesta pel·lícula també ha estat gravada a Madrid i Àvila durant l'any que ha durat el rodatge.

Cabotà i Bestard han explicat que una de les anècdotes de la producció fou quan hagueren de passar setmanes recorrent l'illa en cotxe per tal de poder trobar localitzacions ideals per a la pel·lícula i "paisatges de Mallorca que s'assemblassin als d'Àvila", ha dit rient Cabotà.

La pel·lícula està ambientada a la Guerra Civil i explica la història de Teo (Joan Carles Suau), destinat a un petit fortí de vigilància, ubicat en un fred i inhòspit paratge, on coneixerà el company Silverio. El fràgil equilibri que sosté la convivència d'aquests dos antagonistes es desequilibra amb l'arribada de Zoska, una jove estrangera a qui Silverio troba moribunda prop del refugi.

L'Evolution! Mallorca International Film Festival aposta enguany pel cinema fet a les Balears.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF