Publicitat
Publicitat

El DVD de la pel·lícula ‘Estiu 1993’, el cap de setmana del 27 i 28 de gener amb l’ARA

La debutant Carla Simón aspira a 13 nominacions dels premis Gaudí i 8 nominacions dels Goya 

La dedicació, l’ofici i la sensibilitat de Carla Simón han confluït en una pel·lícula extraordinària, 'Estiu 1993', la gran revelació del cinema català del 2017, que es podrà aconseguir amb l’ARA el dissabte 27 i el diumenge 28 de gener per 9,95 euros. A més d’anar sumant espectadors al llarg de l’any, 'Estiu 1993' ha recollit premis en diferents festivals internacionals i en pot sumar molts més amb les 13 nominacions dels premis Gaudí i les 8 nominacions dels Goya. Tant si ho aconsegueix com si no, 'Estiu 1993' ja està fent història.

Tot va començar a Berlín

L’any d’ Estiu 1993 va començar al Festival de Berlín, en què va guanyar dos premis: el del jurat de la Generació KPlus i, més important, el de la millor opera prima. Efectivament, el debut de Carla Simón va captivar un jurat que va saber valorar una pel·lícula protagonitzada per David Verdaguer, Bruna Cusí i les nenes Laia Artigas i Paula Robles. Un debut, per cert, autobiogràfic, perquè relata la història de Carla Simón, que quan tenia 6 anys, i després de perdre la mare i quedar-se òrfena, va anar a viure amb els tiets i la cosina. La directora barcelonina explica un tros de vida que quedava amagat sota l’esplendor de la Barcelona olímpica. Era una realitat marcada per la sida i per l’estigma, per la incomprensió i la incertesa.

Per entendre aquell moment, Carla Simón fa un viatge al món de la infantesa acompanyada per la sensibilitat i la intel·ligència emocional, i aixeca una pel·lícula construïda des d’una acurada distància, fugint del dramatisme i concedint el protagonisme a la mirada d’una nena, la Frida, que és ella mateixa intentant entendre l’absència de la mare i l’encaix en una nova família. Ara com ara, i després de premis a Berlín, Màlaga, Buenos Aires, Istanbul i Odessa, Estiu 1993 ja és favorita als Gaudí i als Goya.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF