Publicitat
Publicitat

LITERATURA

'Cinquanta ombres d'en Grey' estimula una vida sexual "més exigent" entre les seves lectores

Una enquesta revela que a Espanya un 43% de dones voldrien sentir-se submises de la mateixa manera que la universitària Anastasia Steel

Un any després de la publicació de 'Cinquanta ombres d'en Grey' (Rosa dels Vents), la primera entrega de la trilogia de la britànica Erika Leonard James, una enquesta constata que els seus lectors han guanyat en quantitat i en qualitat en les seves relacions sexuals. Elaborada per la consultora TNS amb 1.280 dones espanyoles de 18 a 55 anys, les dades revelen que un 35% afirma que és "més exigent" en les seves relacions sexuals, un 33% assegura haver practicat sexe "més freqüentment" i un 31% diu haver millorat la seva relació de parella.

Aquest fenomen de vendes de la literatura eròtica, traduït a més de 50 països i líder de vendes durant setmanes, també ha causat impacte a Espanya, on una de cada dues dones ha llegit algun dels llibres de la saga. La relació amb apunts sadomasoquistes entre la càndida Anastasia Steele i l'empresari d'èxit Christian Grey ha fet que sis de cada deu lectores reconeguin haver "après sobre sexualitat". La consulta també ha revelat que el 30% d'elles ha canviat la seva forma de veure el sexe. Així, un 45% assegura tenir una mentalitat més oberta, un 43% parla de sexe de forma més lliure i un 39% ha superat alguns tabús.

Erika Leonard James, que va signar aquesta saga com E.L. James per protegir els seus fills, va relatar amb detall les trobades sexuals dels protagonistes per estimular la "fantasia" de les lectores, segons va reconèixer. Les dades de l'enquesta demostren, de fet, que ho ha aconseguit. Després de llegir el llibre, el 30% de dones ha realitzat noves pràctiques sexuals com ara noves postures, execució de fantasies i ús de joguines.

Quant a la polèmica sobre si la saga afavoreix una actitud submisa de la dona, el 32% de les enquestades afirma haver tingut fantasies dominants, tot i que un 43% accediria a fer de submisa a la manera de la tímida universitària Anastasia Steel.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF