Publicitat
Publicitat

Art Palma Brunch: La gran exposició col·lectiva

Afavorits pel bon temps de dissabte dematí, els organitzadors de l’Art Palma Brunch, la festa de l’art contemporani en què s’uneixen canapès i performances, pintura i bon vi, tancaren la jornada amb una sensació d’èxit. El president de l’associació de galeristes Art Palma Contemporani, Xavier Fiol, assegurà que els representants dels 16 espais participants a l’esdeveniment estaven al final del dia “contents amb la participació”, mentre que el batle de Palma, Mateu Isern, considerà que la trobada artística, que ja és la desena de l’Art Palma Brunch, significa la “consolidació de l’acte i el progrés de Palma en el camí a convertir-se en una ciutat oberta i cultural”.

La cita artística aglutinà un públic divers, entre col·leccionistes, crítics d’art, estudiants i un considerable nombre d’adolescents, amb voluntat continuista però sense gaire pompa ni grans sorpreses, tot i haver rebut més ajudes. L’Institut d’Estudis Baleàrics, tal com va confirmar el seu director, Antoni Vera, hi va destinar 6.000 euros, el doble que l’edició anterior.

Una de les actuacions més esperades va ser The Last Dance, la performança que Concha Vidal va fer a la galeria Xavier Fiol, en què, ballant amb un ninot ple d’arena, la mallorquina representà el desamor. Per la seva banda, l’espai La Caja Blanca presentà les maquetes d’ Steps Leading to the current situation, de l’egípcia Yara El-Sherbini. La directora de la galeria, Eva Shakouri, explicà que l’obra és en realitat un encàrrec que el govern britànic ha fet a l’artista.

Un total de 368 persones anaren a visitar Es Baluard, atretes per la retrospectiva de l’obra del pintor Rafel Joan. Entre les mostres més populars del dia també hi hagué la titulada Les Belles Infidèles, a l’emblemàtic edifici de la galeria Horrach Moyà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF