Publicitat
Publicitat

Art

Anish Kapoor, condecorat per la reina Isabel II

L'escultor d'origen indi es va encarregar d'idear la torre Olympic Orbit del Parc Olímpic de Londres, la més alta del Regne Unit, que l'autor considera "bonica però incòmoda"

L'escultor Anish Kapoor, autor de la torre Olympic Orbit del Parc Olímpic de Londres, és un dels condecorats aquest any per la reina Isabel II d'Anglaterra per la seva contribució artística. La monarca britànica reconeix anualment a diverses personalitats del món de l'art d'aquest país amb motiu del seu aniversari, que se celebra oficialment aquest dissabte.

Tradicionalment, Isabel II celebra amb dos festejos diferents aquesta data: en privat el 21 d'abril, la data real del seu naixement, i amb una segona festa durant el mes de juny que es commemora amb un tradicional desfilada militar per seus 87 anys.

Kapoor, de 59 anys, que va néixer a l'Índia però ha viscut a Londres des de començaments de la dècada dels 70, ha rebut el títol de "cavaller" de mans de la sobirana d'Anglaterra. L'artista va ser l'artífex de la llampant torre vermella d'acer de 114,5 metres d'altura situada al Parc Olímpic de Stratford, a l'est de Londres, coneguda com a torre Olympic Orbit durant els Jocs Olímpics i Paralímpics celebrats l'estiu passat a la capital britànica.

La torre de 114,5 metres d'altura -l'escultura més alta de tot el Regne Unit- va costar 28 milions d'euros i va ser qualificada pel seu propi autor de "bonica però incòmoda". Després de rebre el reconeixement de la reina d'Anglaterra, Kapoor ha dedicat paraules d'agraïment per a tots aquells que "han fet possible" la seva reeixida carrera. "Em sento honrat de rebre aquest reconeixement i vull aprofitar l'oportunitat per donar les gràcies a totes les persones que m'han ajudat durant la meva carrera", ha afirmat l'artista, que va guanyar el prestigiós premi Turner el 1991.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF