MÚSICA

Al Di Meola, un dels grans representants de la fusió jazzística, actuarà per primera vegada en solitari a Mallorca

El concert és aquest dimecres, 15 de novembre, al Trui Teatre de Palma inclòs dins el Jazz Vouyer Festival 

Al Di Meola és un dels grans representants de la fusió jazzística i també de la música rock i de les anomenades músiques del món, fruit del seu interès per tradicions musicals de l'àmbit occidental. El músic americà és un virtuós tant amb la guitarra elèctrica com amb l'acústica.

En l'actuació d'aquest dimecres, 15 de novembre, a Palma, Dio Meola dedicarà bona part del seu repertori a fer una selecció de composicions dels The Beatles, especialment de Lennon-McCartney, juntament amb cançons del compositor argentí Piazzolla

La irrupció d'Al Di Meola en la interpretació guitarrística dels darrers quaranta anys constitueix un fet singular. Després del seu pas pel Berklee College de Boston, va contactar molt aviat amb Barry Milers i, poc després,  Chick Corea el reclutà per a la seva Return to Forever. 

També va obtenir gran repercussió musical el trio que va formar amb dos gegants més de la guitarra, John McLaughlin  Paco de Lucía, els quals varen gravar l'any 1980 'Friday Night in San Francisco'. Al llarg dels anys 80 i 90, Al Di Meola va augmentar el seu prestigi, tocant amb artistes com Paul Simon, Jean Luc Ponty o Stanley Jordan. 

Amb aquest concert de Palma serà la primera vegada que actuï en solitari a l'illa. La cita és aquest dimecres a les 21 hores al  Trui Teatre de Palma. la pròxima actuació del Jazz Vouyer Festival serà la de  Maceo Parker el 3 de desembre.

Cinc anys després, torna el Jazz Voyeur amb artistes com Maceo Parker

EDICIÓ PAPER 09/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF